Danmark skal rejse sig oven på granatchok mod Belgien

Opgøret mellem Danmark og Belgien har kick off på torsdag i Parken til en kamp i anden runde af gruppespillet ved Euro 2020. Danmark bringer en rangering som nummer 10 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Belgien, der ankommer til Euro 2020 fra en rangering som nummer 1 på FIFAs verdensrangliste.

Det er for optimistisk at tro på, at Danmark kan tage førstepladsen nu efter gigant-nedturen mod Finland. Det være sig ikke kun resultatmæssigt, for hvordan reagerer Danmark oven på Christian Eriksens kollaps? En gentagelse af triumfen ved EM-slutrunden tilbage i 1992 var selvfølgelig drømmen, og de kan stadig godt nå langt ved Euro 2020. Det ligner dog et uoverstigeligt bjerg netop nu.

Belgien gik ind til EM-slutrunden som storfavoritter hos bookmakerne til at både vinde deres gruppe samt nå langt ved turneringen. Belgien har i lang tid været anset for en af de varmeste kandidater til EM-titlen, og de havde ikke store problemer med at vinde deres kvalifikationsgruppe.

Danmark vs Belgien statistik og historik

Danmark søsatte deres EM 2020 kampagne med fremragende tal for deres seneste 10 landskampe. Danmark scorede 2.5 i gennemsnit pr. kamp, og præsterede 25 mål i processen. De indkasserede 9 mål i egen ende, hvilket kaster et snit på 0.9 af sig pr. kamp, hvori de kæmpede sig til et clean sheet 4 gange.

Belgien osede af selvtillid inden Euro 2020, hvortil de ankom med ekstraordinære gode tal for deres seneste 10 landskampe. Belgien præsterede massive 4 mål pr. kamp eller sammenlagt 40 kasser, mens de samtidig kun tillod utrolige 2 mål imod. Det er et imponerende lavt gennemsnit på 0.2 pr. kamp med clean sheets i 8 af dem.

Det var et anti-klimaks af episke proportioner, Danmark oplevede mod Finland lørdag aften. Nederlaget var en naturlig konsekvens af det håbløse valg at genoptage kampen. Hvordan reagerer Danmark? Det ved vi først, når kampen mod Belgien er overstået.

Alle hold drømmer om at åbne et slutrunde med så sikker en sejr, som Belgien præsterede mod Rusland. Det lægger en solid bund for turneringsfavoritterne til at tage kampen op med Danmark.

Form Danmark møder Belgien

Danmark fortsætter pointhøsten.

Danmark vil være opsatte på at svare igen på skuffelsen mod Finland, som var første nederlag i lange tider. Deres seneste tre kampe gav først Danmark en 1-1 uafgjort mod Tyskland, herefter fulgte en 2-0 sejr mod Bosnia-Herzegovina, mens de i den seneste kamp led et 1-0 nederlag mod Finland.

Belgien er på rekordjagt.

Belgien vil være opsatte på at udvide den fine stime af resultater, som de på det seneste har fået sammensat. Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Belgien sluttede med en 1-1 uafgjort mod Grækenland, hvorefter de noterede en 1-0 sejr mod Kroatien mens den seneste kamp resulterede i en 3-0 sejr mod Rusland.

Danmark og Belgien – indbyrdes historik

Da nationerne senest trådte an imod hinanden i et indbyrdes opgør, som fandt sted 18 november 2020, trak Belgien sig med 4-2 sejrrigt ud af kampen. Danmark går ind til opgøret med en historik mod Belgien, der siger 0-1-2 for deres seneste 3 landskampe.

Flere mål i vente

Martin Braithwaite er værd at holde øje med i øjeblikket, da han hakker kugler i kassen. Han var på pletten 2 gange i de seneste seks landskampe for Danmark. Det er fristende at kigge efter Romelu Lukaku i forsøget på at gætte en målscorer for Belgien, da han sørgede for 5 mål i deres seneste seks landskampe.