Den første storkamp ved VM 2022 bliver Senegal mod Nederlandene – Hvem vinder?

VM står lige for døren og i år føles alt anderledes. Vi har i årevis været vant til at VM afholde i juni/juli, men grundet afholdelsen i Qatar, hvor varmen i de måneder er ekstrem, er slutrunden rykket til november/december.

Vi vil nedenfor se nærmere på de to hold og deres chancer ved VM.

Senegal

Senegal er de regerende afrikanske mestre og vandt deres plads ved VM-turneringen med en sejr over Egypten i kvalifikationsslutspillet i marts. Den helt store stjerne er uden tvivl Sadio Mane, der efter en række succesfulde år i Liverpool skiftede den engelske klub ud med Bayern Munchen i denne sæson.

En anden stor profil er Kalidou Koulibaly, som skiftede til Chelsea for sæsonen 2022/2023 efter en succesfuld periode hos italienske Napoli.

Holdet har været en fornøjelse af følge og den store succes ved de afrikanske mesterskaber har utvivlsomt øget fællesskabet i truppen, hvilket er alfa og omega når det kommer til at skabe store resultater.

Et afrikansk land har aldrig vundet VM – kan dette være året Senegal tager pokalen til det afrikanske kontinent?

Nederlandene

Nederlandene har en imponerende liste af store spillere som Virgil van Dijk fra Liverpool, Matthijs de Ligt fra Bayern Munchen og Memphis Depay fra Barcelona for bare at nævne nogle få. Selvom holdet har oplevet nogle magre år skal de på ingen måde undervurderes til dette VM.

Louis Van Gaal er en træner med et imponerende CV og hans erfaring i store kampe vil give Nederlandene en vigtig fordel. Samtidig har mange af spillerne og Louise Van Gaal selv, spillet fodbold i Ajax, der er kendt for deres totalfodbold.

Hvem vinder den første storkamp?

Pixabay

Den bedste indikation på forventningerne til styrkeforholdet finder man ofte på de fastsatte odds til en kamp. Her er Nederlandene på papiret forholdsvis store favoritter, men det er nu ikke sikkert styrkeforholdet er så forskelligt som oddsene indikerer.

Store turneringer har det med at overraske og kampen bliver højst sandsynligt meget tæt. Begge hold har de individualister der kan blive kampafgørende, men det er ikke utænkeligt at kampen ender uafgjort.

Et stabilt forsvar med Kalidou Koulibaly i den ene ende og Virgil van Dijk i den ende gør, at vi tror kampen ender uden vinder.