Empoli mod Roma i Serie A runde 23 – optakt, odds og spilfiduser

Såvel Empoli som Roma ligger godt placeret midt i tabellen i Serie A. Der er dog ingen grund til ikke at stræbe højere, hvorfor der bør være en intens kamp i vente den kommende søndag.

Efter 22 kampe afviklet er Empoli placeret nummer 11 i stillingen med 29 point. Der er 6 points forskel til Roma, der som nummer 7 har samlet 35 point sammen.

Empoli har brug for en sejr den kommende søndag for at lukke afstanden til Roma i stillingen i Serie A. Afstanden i tabellen skulle helst ikke blive større, og værterne vil være forsigtige med ikke at lade gæsterne komme til fadet.

Empoli har før opgøret den kommende søndag et anstændigt gennemsnit på 1.7 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede acceptable 17 mål samtidig med, at de indkasserede 20 mål. Det kaster et gennemsnit på 2 af sig pr. kamp, hvori de formåede at holde rent bur 1 gange.

Hvad målscoring angår, er Roma ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 15 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1.5 pr. kamp. De indkasserede 13 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.3 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 4 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Empoli v Roma.

 • I 15 af de seneste 17 kampe Empoli har spillet, har begge hold scoret
 • Empoli scorede i 25 af deres seneste 27 hjemmekampe
 • Der er scoret imod Empoli i de seneste 13 hjemmekampe
 • Empoli har ikke tabt 8 af 10 af deres seneste kampe
 • Empoli har ikke vundet deres seneste 5 kampe
 • I 4 af de seneste 5 kampe Roma har spillet, har begge hold scoret
 • Roma har ikke tabt 5 af 7 af deres seneste kampe
 • Roma har ikke vundet 3 af 4 af deres seneste kampe
 • Empoli har har ikke vundet i de 11 seneste kampe i træk mod Roma
 • Empoli har tabte i 8 af 10 seneste kampe mod Roma
 • Empoli har scoret imod i 12 af de senest 14 kampe mod Roma
 • I 8 ud af 10 seneste Empoli kampe mod Roma var antallet af mål under 3.5
 • I 4 ud af 5 seneste Empoli kampe mod Roma var antallet af mål under 2.5

Form Empoli mod Roma

Empoli håber på frisk start.

Det er ikke helt skidt for Empoli, men heller ikke helt godt, når man ser tilbage på de seneste tre kampe. De fik smæk med 5-1 mod Sassuolo, hvorefter de nappede point via 1-1 mod Venezia. Senest blev det til endnu en pointdeling, denne gang 2-2 mod Inter.

Roma drømmer om mere.

Roma har været lidt blege i deres seneste tre kampe, hvor de startede med at få tæsk 3-1 af AC Milan. Skuffelsen blev fulgt op af ny nedtur, da de tabte 3-4 til Juventus, for så at svare igen med en 1-0 sejr over Cagliari.

Empoli v Roma Indbyrdes historik

Roma havde mest at juble over i deres seneste duel, som de endte med at vinde 2-0 tilbage i Oktober 2021 i Serie A. Empoli møder Roma med en historik imellem klubberne, der siger 0-2-8 for deres seneste 10 kampe i Serie A. Roma har fået et mindre overtag i forhold til deres kommende modstander indenfor deres seneste 10 møder. Kampe som i øvrigt havde har haft en tendens til at byde på et større antal mål.

Stilling i Serie A

Stillingen i Serie A inden den kommende runde 23 fortæller os, hvor Empoli og Roma ligger placeret i forhold til hinanden. Det kan give et godt overblik over, hvor meget der er på spil inden deres indbyrdes opgør. Det bliver uden tvivl en interessant duel om de tre point på søndag på Stadio Carlo Castellani.

Flere mål i vente

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Andrea Pinamonti. Han har vist flaget for Empoli med 7 mål for sæsonen og stod desuden for 1 i de seneste seks kampe.

Roma har til gengæld forhåbninger om, at Tammy Abraham kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 8 mål i alle turneringer indtil videre, samt 4 i de seneste seks.