Danmark går i struben på England i løvernes egen hule

Vi har fået overstået den første stribe af knock out-kampe ved EM 2020, hvorfra Danmark klarede sig stærkt igennem. De møder nu England på Wembley den kommende onsdag i denne semifinale-kamp ved EM-slutrunden.

England ankom til Euro 2020 placeret 4 på FIFAs verdensrangliste, og er dermed forholdsvis tæt på Danmark, der kigger på turneringen fra en plads som nummer 10.

England nappede førstepladsen i gruppen, men det var ikke uden udfordringer undervejs. England har kvalitet nok i truppen til hele tiden at have kunnet nære drømme om at nå deres anden finale ved en EM-slutrunde.

De har indtil videre levet op til forhåndsforventningerne, senest med storsejr over Ukraine. Paradoksalt nok er det dog defensivt England har imponeret mest. Som første nation har de spillet fem kampe ved en EM-slutrunde uden at indkassere mål.

Denmark kæmpede sig til andenpladsen i deres pulje ved EM 2020, og tog en masse medvind ind til de kommende opgaver efter en fantastisk afslutning på gruppespillet.

De første to knock out-kampe blev løst på imponerende facon og nu venter et eventyr på Wembley. Her besejrede Danmark så sent som sidste efterår Harry Kane og co. så selvtilliden er stor i Kasper Hjulmands trup.

England vs Denmark statistik og historik

England har været fantastisk kørende, når det kommer til målscoringens kunst. England hamrede 31 mål ind i deres seneste 10 landskampe, hvilket giver et gennemsnit på 3.1 mål pr. kamp. De præsterede at holde rent bur i 8 af disse kampe, hvori de indkasserede 5 mål til et gennemsnit på 0.5 pr. kamp.

Denmark åbnede deres Euro 2020 kampagne med gode tal for deres foregående 10 landskampe. Denmark fik netmaskerne til at blafre 2.5 i gennemsnit pr. kamp, hvilket kaster en total på 25 kasser af sig. De indkasserede selv 6 mål, et snit på 0.6 pr. game, da de holdt rent bur i 5 af disse kampe.

England overlod intet til tilfældighederne i gruppespillet, som de sejlede igennem med maksimumpoint på kontoen efter tre kampe. Sådan som England fik overstået de første fem kampe, vil det være en kæmpe skuffelse for dem at ryge ud her. At stå overfor Danmark på hjemmebane i en EM-semifinale må betragtes som et drømme-scenarie for den stolte nation.

De var på randen af knock out, men Denmark formåede på en eller anden måde at komme tilbage og tage andenpladsen i gruppespillet med blot tre point. Fru Fortuna er med landsholdet, der er en farlig modstander for alle hold nu med massiv moral i truppen. De fleste af spillere var desuden med til at besejrede England på Wembley i oktober, så troen på en gentagelse er stor i truppen.

Nøgletal for England og Danmark.

Form England møder Danmark

England i fantastisk form.

England ser utroligt giftige ud i øjeblikket, hvor de spadserer fra det ene gode resultat til det næste. Deres seneste tre kampe gav først England en 1-0 sejr mod Tjekkiet, herefter fulgte en 2-0 sejr mod Tyskland, mens de i den seneste kamp ydmygede Ukraine med 4-0.

Danmark udvider sejrsstimen.

Danmark vil være opsatte på at udvide den fine stime af resultater, som de på det seneste har fået sammensat. I Danmarks 3 sidste kampe har de været igennem en 4-1 sejr mod Rusland, dernæst fulgte en 4-0 sejr mod Wales, mens de senest udspillede Tjekkiet 2-1.

Det nyligste opgør mellem England og Danmark var et tæt affære, hvor Danmark nappede en smal 1-0 gevinst.

England vandt tre, mens Danmark også vandt tre af deres seneste 7 indbyrdes kampe. Det efterlader et facit, der siger 3-1-3 i det samlede regnskab.

Manden med målnæsen

Harry Kane har leveret varen for England i deres seneste kampe. Både han og hans landsmænd satser på, at han kan føje flere mål til de 3, han præsterede i deres seneste seks landskampe.

Damark kigger mod Kasper Dolberg til igen at ramme netmaskerne. Han er noteret for 3 garn på seks landskampe.