England mod Iran – Optakt, Spilfiduser, Odds

Kampen mellem England og Iran sparkes i gang på mandag på Khalifa International Stadium. Det er en af duellerne i første runde af FIFA VM.

Det er åbningskampen ved FIFA VM for både England og Iran og førstnævnte vil være yderst opsat på at leve op til favoritværdigheden. Men mon ikke der er stor modstand i vente fra de motiverede outsidere? England ligger nummer 5 på verdensranglisten hos FIFA, mens Iran befinder sig på en placering som nummer 20 i verden.

Før deres første kamp ved turneringen er England kæmpe favoritter til at vinde deres gruppe. England har kvalitet nok i truppen til at nære drømme om at nå langt.

De er store outsidere til at gå videre fra gruppespillet ved FIFA VM, og Iran har næppe kvalitet nok i rækkerne til at skabe en overraskelse.

Form England mod Iran

Bare ét point forhindrer England i at have gået tomhændede igennem deres seneste tre kampe. De tabte med henholdsvis 0-4 og 1-0 mod Ungarn og Italien. Senest var der dog lidt trøst at hente efter 3-3 mod Tyskland. England vandt beskedne 4 sejre i deres seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. De delte point med gæsterne 3 gange, mens de tabte 3 kampe.

England er velkørende på målfronten inden deres kamp den kommende mandag, hvortil de ankommer med yderst respektable tal for deres seneste 10 kampe. England præsterede flotte 1.8 mål pr. kamp, eller sammenlagt 18 kasser. De indkasserede 15 mål, et gennemsnit på 1.5 pr. kamp med clean sheets i 2 af dem.

Iran virker i fin form før deres kommende opgave. Deres seneste tre kampe kastede først en sejr af sig mod Uruguay, der blev nedlagt 1-0. Herefter spillede de 1-1 mod Senegal, hvorpå Nicaragua blev besejret 1-0. Iran var i stand til at vinde 6 af deres seneste 10 kampe, mens de spillede uafgjort 1 gange. De led også 3 nederlag i denne serie.

Iran er i øjeblikket anstændige målscorere med 5 kasser i deres seneste 10 kampe eller 0.5 mål i gennemsnit. Deres modstandere stod i samme periode for 14 mål, mens Iran præsterede 2 “clean sheets”. De indkasserede i snit 1.4 mål pr. kamp.

England får ikke problemer med at sætte tre point på kontoen mod Iran, som ikke ligner et mandskab, der vil skabe alt for mange problemer for favoritterne. Iran kan være på vej mod en øretæve i deres første kamp ved FIFA VM, hvori de er enorme outsidere på Khalifa International Stadium. Det ligner udelukkende et spørgsmål om, hvor stort nederlaget bliver på Khalifa International Stadium den 21. november kl. 14:00.

England får vores stemme i denne kamp, men da vi fortrækker at kombinere med et målfattigt udfald i forsøget på at sparke oddset i vejret. Begge parter er normalt rimeligt godt organiserede, hvorfor under 2.5 mål også frister.

Facts og finurligheder for England v Iran.

  • England har ikke vundet deres seneste 6 kampe
  • 6 af England’s seneste 8 kampe havde under 3.5 mål
  • Der er scoret imod England i 5 af de seneste 6 kampe
  • I de seneste 15 Iran kampe, har summen af mål været under 3.5
  • Iran scorede i 25 af deres seneste 27 kampe
  • Iran har ikke tabt 19 af 21 af deres seneste kampe
  • 7 af Iran’s seneste 8 kampe havde under 2.5 mål

England mod Iran – indbyrdes historik

Topscorer

Da en ny FIFA VM turnering kun lige har taget sin begyndelse, er det fortsat svært at sige, hvem der profilerer sig mest på målfronten. For både England og Iran er der dog masser af spændende spillere, og vi har oplistet nogle af de formstærke navne, der kan forventes på måltavlen.

Vinder – Uafgjort – Vinder

England høstede tre point i 4 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 3 gange og led 3 nederlag i denne serie. Iran sikrede sig 6 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 1 gange samt 3 nederlag.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 6 af Englands sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 2.4 mål i gennemsnit i denne stime. Over 2.5 blev der scoret i 2 af de forrige 10 kampe, som Iran spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 1.1 mål i disse kampe.

BTTS & FIRST TO SCORE

I deres seneste 10 kampe scorede Iran kampens åbningsmål 6 gange, mens gæsterne var på tavlen først i 3 af 10 kampe.