Kane lader kanonerne til Englands møde med Kroatien

England byder Kroatien op til kamp og scenen er Wembley, hvor der er optræk til en spændende kamp. Det er en af 12 kampe, der spilles i første runde af gruppespillet ved Euro 2020 og afvikles på søndag. England bringer en rangering som nummer 4 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Kroatien, der ankommer til Euro 2020 fra en rangering som nummer 14 på FIFAs verdensrangliste.

Før deres første kamp ved turneringen er England kæmpe favoritter til at vinde deres gruppe. England har kvalitet nok i truppen til at nære drømme om at nå deres første finale ved en EM-slutrunde. England leverede en ekstremt dominerende forestilling på deres vej til en førsteplads i kvalifikationsgruppen, og der forventes store ting af dem ved Euro 2020.

En førsteplads i gruppespillet er sandsynligvis for meget forlangt, men ifølge bookmakerne får vi også Kroatien at se i knock out-runden. I en overraskende hård kvalifikationsgruppe lykkedes det trods alt Kroatien at indtage førstepladsen. De burde også være i stand til at komme igennem gruppespillet ved Euro 2020 uden alt for store skrammer.

England vs Kroatien stats and analysis

England ankommer til Euro 2020 med forrygende tal for deres foregående 10 landskampe. England snittede 3.8 mål pr. kamp, scorede 38 gange i alt, mens de lukkede sølle 8 mål ind. Det giver et gennemsnit på 0.8 pr. kamp, da de præsterede 6 clean sheets på vejen.

Kroatien har ikke just sat fodboldverdenen i brand på det seneste, når det kommer til mål. Kroatienscorede middelmådige 19 kasser i deres seneste 10 landskampe, hvorved de opnår et gennemsnit på bare 1.9 mål pr. kamp. De holdt modstanderen fra scoring 2 gange i de kampe, hvori de lukkede sammenlagt 9 mål ind eller 0.9 i snit.

Det vil være en skuffelse for England, hvis de ikke formår at trække sig sejrrigt ud af deres åbningskamp ved Euro 2020. De sætter næsen op efter et ukompliceret gruppespil og bør have kvalitet nok til at gøre det af med Kroatien.

Har Kroatien kvalitet nok til at sikre så meget som ét point i denne første kamp ved EM 2020? Bookmakerne synes at tro, at det er et spørgsmål om, hvor stort nederlaget bliver.

Form England vs Kroatien

England udvider sejrsstimen.

England rider på toppen af en formkurve og fortsætter med at feje det meste modstand til side. Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at England vandt 2-1 mod Polen, hvorefter de noterede en 1-0 sejr mod Østrig mens den seneste kamp resulterede i en 1-0 sejr mod Rumænien.

Kroatien vanskelige at nedbryde.

Kroatien går ind til kampen i håbet om endelig at få afsluttet den lidt skuffende stime, de på det seneste har leveret. Kroatien seneste 3 kampe byder på en 3-0 sejr mod Malta, en 1-1 uafgjort mod Armenien og senest et 1-0 nederlag mod Belgien.

England v Kroatien Fixture History

Den 18 november 2018 stod disse to nationer senest overfor hinanden i en landskamp, hvor det lykkedes England at tage en 2-1 sejr.

England går ind til opgøret med en historik mod Kroatien, der siger 5-1-3 for deres seneste 9 kampe.

Formstærk måltyv

England kigger mod Harry Kane til igen at ramme netmaskerne. Han er noteret for 2 garn på seks landskampe. Ivan Perisic scorede 2 gange i de seneste seks landskampe for Kroatien og han håber selvfølgelig på at udvide totalen her.