England kan slukke Skotland EM-drømme på Wembley

England går ind til et opgør mod Skotland på fredag. Wembley lægger tribuner til denne anden af nationernes tre kampe i gruppespillet ved Euro 2020. Mens England går ind til Euro 2020 som nummer 4 på FIFAs verdensrangliste, er der en pænt stor forskel til modstanderen. Skotland går ind til turneringen som nummer 44 på ranglisten.

Der er høje forventninger til, at England kan tage en sikker førsteplads i gruppespillet, og de drømmer selv om at opleve en finale ved en EM-slutrunde. England leverede en ekstremt dominerende forestilling på deres vej til en førsteplads i kvalifikationsgruppen, og der forventes store ting af dem ved Euro 2020.

Det vil være en større overraskelse at se Skotland komme levende igennem gruppespillet ved EM-slutrunden. De formåede ikke at reservere billet til Euro 2020 igennem gruppespillet, hvorfor Skotland måtte den lange og strabadserende vej igennem play-off, før EM-billetten var hjemme.

England vs Skotland statistik og historik

England ankom til Euro 2020 med forrygende tal for deres foregående 10 landskampe. England snittede 3.9 mål pr. kamp, scorede 39 gange i alt, mens de lukkede sølle 8 mål ind. Det giver et gennemsnit på 0.8 pr. kamp, da de præsterede 6 clean sheets på vejen.

England formåede at knibe en snæver 1-0 gevinst i land i deres første kamp ved EM-slutrunden, og dermed kom de vellykket i gang. Selvom sejren ikke var overbevisende, efterlader de tre point dem med et stærkt udgangspunkt.

Skotland kunne dårligt have fået en vanskeligere opgave i deres næste kamp ved EM 2020. Den positive vinkel er, at de har meget lidt at tabe, skal vi vurdere ud fra oddsene.

Form England møder Skotland

England på fortsat vinderkurs.

England ser utroligt giftige ud i øjeblikket, hvor de spadserer fra det ene gode resultat til det næste. I Englands 3 sidste landskampe har de været igennem en 1-0 sejr mod Østrig, dernæst fulgte en 1-0 sejr mod Rumænien, mens de senest udspillede Kroatien 1-0.

Skotland håber på yderligere point til samlingen.

Der er vanskeligt at pege fingre ad Skotland, da den seneste tids resultater i det store billede har levet op til forventningerne. Skotland seneste 3 landskampe byder på en 2-2 uafgjort mod Holland, en 1-0 sejr mod Luxembourg og senest et 2-0 nederlag mod Tjekkiet.

England ogSkotland – indbyrdes historik

Der var ingen vinder, da England og Skotland senest stod overfor hinanden, da de delte goderne imellem sig i en 2-2 kamp den 10 juni 2017. England vandt 75%, mens Skotland sikrede sig 0% fra de foregående 4 landskampe imellem nationerne.

Flere mål i vente

At præstere 2 mål i de foregående seks landskampe for England gør naturligt Harry Kane til en spiller, alle modstandere holder et skarpt øje med. Det er vanskeligt at komme udenom John McGinn, når snakken går på en målscorer for Skotland. John McGinn formåede at nette 3 gange i de foregående seks landskampe for England.