Espanyol mod Elche i La Liga runde 20 – optakt, odds og spilfiduser

Espanyol har fordel af hjemmebane på RCDE Stadium, når Elche kommer forbi på mandag til et opgør i La Liga.

Med en placering som nummer 11 i stillingen har Espanyol samlet 26 point efter 19 kampe. På 16 point befinder Elche sig rangeret som nummer 17 for 19 afviklede kampe.

De går ind til kampen på RCDE Stadium som favoritter, og Espanyol har udsigt til at skabe lidt afstand til Elche i stillingen. Det kræver en sejr, mens uafgjort selvfølgelig efterlader status quo og hellere det, end risikere et nederlag.

Når det kommer til mål, er Espanyol ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 14 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.4 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 14 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.4 pr. kamp med 2 clean sheets undervejs.

Hvad målscoring angår, er Elche ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 12 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1.2 pr. kamp. De indkasserede 17 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.7 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 1 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Espanyol v Elche.

 • I de seneste 4 kampe i træk Espanyol har spillet, har begge hold scoret
 • Espanyol har ikke tabt 9 af 10 af deres seneste hjemmekampe
 • Espanyol vandt 6 af 7 af deres seneste hjemmekampe
 • Espanyol scorede i 12 af deres seneste 14 kampe
 • Der er scoret imod Espanyol i 10 af de seneste 12 kampe
 • Elche har ikke vundet 8 af 10 af deres seneste udekampe
 • Elche scorede i 8 af deres seneste 10 kampe
 • I de seneste 5 kampe i træk Espanyol har spillet mod Elche har begge hold scoret
 • I 4 ud af 5 seneste Espanyol kampe mod Elche var antallet af mål over 2.5
 • Espanyol har scorede i de seneste 5 kampe i træk de har spillet mod Elche
 • Espanyol har scoret imod i de seneste 5 kampe i træk de har spillet mod Elche
 • Espanyol har har ikke vundet i de 3 seneste kampe i træk mod Elche

Form Espanyol mod Elche

Espanyol inde i god stime.

Espanyol har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Mod Celta Vigo gik de tomhændede fra banen efter et nederlag på 3-1. De revancherede de med en sejr på 2-1 over Valencia, inden de senest spillede 1-1 mod Ponferradina.

Elche håber på yderligere point til samlingen.

Elche har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Det startede med et nederlag på 3-2 mod Barcelona, hvorefter de opnåede 0-0 mod Granada. Deres seneste kamp indbragte tre point, da de sejrede 1-2 i opgøret mod Almeria.

Espanyol v Elche Indbyrdes historik

Man skulle have spillet uafgjort på oddset, da Espanyol senest mødte Elche i La Liga. Ingen af parterne fik det afgørende overtag, hvorfor det endte med en 2-2 pointdeling. Bookmakerne har Espanyol som favoritter til sejren i dette opgør. Den bedste pris for en sejr på oddset i skrivende stund hedder 1.81, hvilket svarer til, at bookmakerne giver Espanyol 55% chance for at banke Elche. En pointdeling betaler 3.50 i gevinst på oddset, hvor imod Elche udbetaler 4.60 i gevinst på oddset for en sejr. Espanyol møder Elche med en historik imellem klubberne, der siger 1-2-2 for deres seneste 5 kampe i La Liga. Af de seneste 5 kampe mellem Espanyol og Elche kom over 2.5 mål ud med gevinst på oddset 4 gange. Desuden scorede begge hold mål i 5 af disse 10 møder.

Stilling i La Liga

Tabellen i La Liga giver os et overblik over, hvordan Espanyol og Elche hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 20. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point den kommende mandag på RCDE Stadium i vente.

Manden med målnæsen

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Raul de Tomas. Han har vist flaget for Espanyol med 9 mål for sæsonen og stod desuden for 2 i de seneste seks kampe.

Elche har til gengæld forhåbninger om, at Lucas Boye kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 5 mål i alle turneringer indtil videre, samt 1 i de seneste seks.