Everton mod Chelsea i Premier League runde 35 – optakt, odds og spilfiduser

Chelsea skal teste formen af mod Everton på søndag, når de mødes i Premier League på Goodison Park. Det lugter af tre point til førstnævnte, som sigter imod at konsolidere sig i toppen. Sidstnævnte har dog næppe planer om at overgive sig frivilligt, og point her kan give et stærkt boost til selvtilliden.

Efter 32 kampe afviklet er Everton placeret nummer 18 i stillingen med 29 point. Der er 37 points forskel til Chelsea, der som nummer 3 har samlet 66 point sammen.

Everton har brug for en sejr den kommende søndag for at lukke afstanden til Chelsea i stillingen i Premier League. Afstanden i tabellen skulle helst ikke blive større, og værterne vil være forsigtige med ikke at lade gæsterne komme til fadet.

Det er ikke sådan, at Everton ligefrem sætter ild til ligaen i øjeblikket på målfronten. De scorede forholdsvis beskedne 6 mål i de foregående 10 opgør, hvilket svarer til 0.6 mål pr. kamp. De lukkede samtidig 17 mål imod, et gennemsnit på 1.7 pr. kamp med 2 clean sheets undervejs.

Chelsea rejser til deres kommende kamp med fine tal at fremvise fra deres foregående 10 kampe. Nydelige 2.2 mål pr. kamp, 22 kasser i alt, ville de fleste være tilfredse med. De måtte pille bolden ud ad eget net 10 gange, eller 1 gange pr. kamp, hvor de præsterede 6 clean sheets.

Vores tip

Facts og finurligheder for Everton v Chelsea.

 • Everton har ikke vundet 7 af 9 af deres seneste kampe
 • Everton har ikke tabt 6 af 8 af deres seneste hjemmekampe
 • Der er scoret imod Everton i 7 af de seneste 9 kampe
 • Everton scorede i 6 af deres seneste 8 hjemmekampe
 • Everton scorede i 4 af deres seneste 5 kampe
 • Chelsea scorede i 44 af deres seneste 46 kampe
 • Chelsea har ikke tabt 20 af 22 af deres seneste udekampe
 • Chelsea vandt deres seneste 9 udekampe
 • Chelsea scorede i 20 af deres seneste 22 udekampe
 • Chelsea vandt 4 af 5 af deres seneste kampe
 • I 7 ud af 9 seneste Everton kampe mod Chelsea var antallet af mål under 2.5
 • I 8 ud af 10 seneste Everton kampe mod Chelsea var antallet af mål under 3.5
 • Everton har scorede i 10 af de senest 12 hjemmekampe mod Chelsea
 • Everton har vandt i de 3 hjemme seneste kampe i træk mod Chelsea
 • Everton har har ikke tabt i de 4 hjemme seneste kampe i træk mod Chelsea

Form Everton mod Chelsea

Everton fortsat skidt kørende.

Bedømt ud fra deres seneste tre kampe, kan vi forvente lidt af hvert for Everton i øjeblikket. Mod Manchester United satte de sig igennem i en 1-0 sejr, før de spillede 1-1 mod Leicester. I sidste runde gik de dog ned med 2-0 mod Liverpool.

Chelsea fortsætter pointhøsten.

Chelsea har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Mod Arsenal gik de tomhændede fra banen efter et nederlag på 2-4. De revancherede de med en sejr på 1-0 over West Ham, inden de senest spillede 1-1 mod Manchester United.

Everton vs Chelsea – Seneste nyt Everton kan i værste fald risikere at have hele 7 spillere på fraværslisten når de på søndag igen skal i kamp. Allan behøver ikke klæde om, når Everton næste gang skal i aktion, da han er i karantæne. Ben Godfrey, Donny van de Beek, André Gomes, Dominic Calvert-Lewin, Nathan Patterson, Andros Townsend og Tom Davies er blandt de 7 spillere, som mangler for Everton den kommende søndag. Chelsea ser ud til at skulle se bort fra 4 spillere til truppen, som på søndag møder Everton. Det er navne som Ross Barkley, Mateo Kovacic, Callum Hudson-Odoi og Ben Chilwell, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til Goodison Park.

Everton v Chelsea Indbyrdes historik

Hverken Everton eller Chelsea formåede at sætte sig afgørende igennem i deres seneste opgør i Premier League. Rivalerne måtte begge lade sig nøje med et point til kontoen i en 1-1 kamp. Bookmakerne har Chelsea som favoritter til sejren i dette opgør. Den bedste pris for en sejr på oddset i skrivende stund hedder 6.00, hvilket svarer til, at bookmakerne giver Everton 17% chance for at banke Chelsea. En pointdeling betaler 3.65 i gevinst på oddset, hvor imod Chelsea udbetaler 1.64 i gevinst på oddset for en sejr. Everton møder Chelsea med en historik imellem klubberne, der siger 3-3-4 for deres seneste 10 kampe i Premier League. I de foregående 10 kampe mellem Everton og Chelsea bød 3 af dem på mere end to mål. Begge klubber scorede desuden mål i 2 af de 10 kampe.

Stilling i Premier League

Tabellen i Premier League giver os et overblik over, hvordan Everton og Chelsea hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 35. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point på søndag på Goodison Park i vente.

Everton mod Chelsea – Formstærke spillere

Der er et par navne, som springer i øjnene i øjeblikket for begge hold, når vi snakker målform. Hos gæsterne har Timo Werner været på tavlen 3 gange i hans seneste seks kampe. Skulle han være i startopstillingen igen på søndag, skyldes det, at Chelsea håber, at han kan bygge på mod Everton. Sidstnævnte håber til gengæld på Richarlison til at videreføre den form, som har bragt ham 3 mål i hans seneste seks kampe.