Liverpool lammer formsvage naboer i gensyn med Benitez

Liverpool skal teste formen af mod Everton på onsdag, når de mødes i Premier League på Goodison Park. Det lugter af tre point til førstnævnte, som sigter imod at konsolidere sig i toppen. Sidstnævnte har dog næppe planer om at overgive sig frivilligt, og point her kan give et stærkt boost til selvtilliden. Efter 13 kampe afviklet er Everton placeret nummer 14 i stillingen med 15 point. Der er 13 points forskel til Liverpool, der som nummer 3 har samlet 28 point sammen. De har præsteret rigtigt stærkt på det seneste, og spørgsmålet er nu, om Liverpool fortsat kan ride på bølgen? Svaret får vi måske i deres kommende kamp på Goodison Park, hvor humøret er i top hos gæsterne. Når det kommer til mål, er Everton ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 9 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 0.9 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 17 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.7 pr. kamp med 2 clean sheets undervejs. Liverpool kan inden deres kommende opgave fremvise en rimeligt god målform for deres seneste 10 kampe. De har et gennemsnit på 3.3 mål pr. kamp, svarende til 33 mål i alt. De måtte finde sig i 10 scoringer imod, eller et snit på 1 pr. kamp, hvor de holdt rent bur 6 gange.

Vores tip

Facts og finurligheder for Everton v Liverpool.

  • Everton ikke vundet i de seneste 7 kampe i træk;
  • Everton ikke vundet i de seneste 3 hjemmebane kampe i træk;
  • Everton har tabt i seneste 5 af 6 kampe;
  • Everton har indkasseret mål i seneste 8 af 10 kampe.
  • Liverpool har scoret i seneste 24 af 26 kampe;
  • I 10 seneste Liverpool kampe i træk var antal mål OVER 2.5;
  • Liverpool har scoret i de seneste 16 udebane kampe i træk;
  • I 8 seneste Liverpool kampe i træk var antal mål OVER 3.5.

Form Everton mod Liverpool

Everton i ekspresfart mod bunden.

The Toffees vil efterhånden være desperate efter at få sat en stopper for den elendige serie af resultater, de har gang i. Everton har bare ét point at fremvise for deres seneste tre kampe. De spillede 0-0 mod Tottenham, hvorefter de mod Manchester City tabte 3-0. Endnu en skuffelse fulgte senest mod Brentford, der vandt 1-0.

Liverpool inde i god stime.

Liverpool vil være opsatte på at udvide den fine stime af resultater, som de på det seneste har fået sammensat. Liverpool har været i kanonform i de seneste tre kampe, der ganske enkelt har kastet maksimumpoint af sig. Først blev Arsenal nedlagt 4-0, hvorpå FC Porto blev fejet til side med 2-0. Senest gik formen ud over Southampton, der blev slået med 4-0.

Med Liverpool i rigtig god form i de senere uger, hvor Everton ikke har leveret overbevisende, er et spil på The Reds det oplagte valg. Bookmakerne giver Everton 15% chance for at tage tre point mod Liverpool. Det svarer til, at man får 6.50 på oddset for sejr til The Toffees, mens uafgjort giver 4.75 gange igen. En væddemål på en udesejr til Liverpool betaler dig pengene 1.46 gange igen på oddset.

Everton v Liverpool Indbyrdes historik

Everton havde mest at juble over i deres seneste duel, som de endte med at vinde 2-0 tilbage i februar 2021 i Premier League. Everton går ind til opgøret med en historik mod Liverpool, der siger 1-5-4 for deres seneste 10 kampe i Premier League. Over 2.5 mål gav gevinst på oddset 3 gange i de seneste 10 kampe mellem Everton og Liverpool. Begge hold var på tavlen 4 gange i deres seneste 10 møder.

Stilling i Premier League

Tabellen i Premier League giver os et overblik over, hvordan Everton og Liverpool hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 14. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point på onsdag på Goodison Park i vente.

Flere mål i vente

Er man på jagt efter en målscorer, kunne det ligne en god idé at holde på Andros Townsend. Han er topscorer for Everton med 3 mål for sæsonen. 

Liverpool krydser til gengæld fingre for, at Mohamed Salah kan finde vej til netmaskerne igen. Han er oppe på 11 mål i alle turneringer i denne sæson, og leverede 2 i de seneste seks.