Everton mod Liverpool – Optakt, Spilfiduser, Odds

Vurderet ud fra oddset på kampen ligner tre point nærmest en pligt, når Liverpoolden kommende onsdag møder Everton. Favoritternes formkurve over de seneste uger bakker den store favoritværdighed op.

Liverpool er på udkig efter at overtage førstepladsen i Premier League, efter at have samlet 74 point sammen på deres første 33 kampe. Everton er 30 point efter i stillingen med 33 runder bag dem, hvilket gør dem til nummer 16 i stillingen.

Når det kommer til mål, er Everton ikke det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne otte gange i deres seneste ti kampe, hvilket er lig med 0.8 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 18 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.8 pr. kamp med to clean sheets undervejs.

Liverpool ankommer til denne udekamp med en god historik på målfronten for de seneste ti kampe. Det er blevet til 2.3 mål pr. kamp, svarende til 23 mål i alt. I egen ende lukkede de ti mål ind, eller en mål pr. kamp, hvor de holdt målet rent en gange.

Everton er noteret for ti sejre, og har desuden spillet otte uafgjorte, ligesom det er blevet til 15 nederlag i Premier League i denne sæson.

Liverpool har indtil videre præsteret 22 sejre og otte uafgjorte samt tre nederlag i Premier League. Liverpool lukkede mål ind i deres seneste 6 kampe i træk.

Vores tip

  • Everton har ikke vundet 17 af 19 af deres seneste kampe
  • Everton har ikke vundet 14 af 15 af deres seneste kampe i Premier League
  • Everton scorede i 14 af deres seneste 16 hjemmekampe
  • Der er scoret imod Everton i 9 af de seneste 10 kampe
  • Der er scoret imod Everton i 9 af de seneste 10 kampe i Premier League
  • Liverpool scorede i deres seneste 32 udekampe
  • Liverpool scorede i 40 af deres seneste 42 kampe i Premier League
  • Liverpool scorede i deres seneste 19 udekampe i Premier League
  • Liverpool har ikke tabt 23 af 25 af deres seneste kampe i Premier League
  • Liverpool scorede i 24 af deres seneste 26 kampe

Form Everton mod Liverpool

Everton har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Burnley med 1-0. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 6-0 mod Chelsea. De var dog tilbage på sejrskurs i den seneste opgave, der blev vundet 2-0 over Nottingham Forrest. Everton vandt beskedne to af deres seneste seks mulige hjemmekampe på eget græs. Af de resterede fire spillede de uafgjort tre gange og tabte en, mens de scorede syv og lukkede seks mål ind.

Liverpool har seks point at fremvise for deres seneste tre kampe, der åbnede med nederlag på 0-1 til Crystal Palace. De svarede stærkt igen mod Atalanta, som blev slået 0-1, før de sejrede 1-3 over Fulham. Liverpool formåede at vinde fire af deres seneste seks udekampe i Premier League. De opnåede uafgjort en gang og tabte en, hvori de indkasserede syv og scorede 15 mål.

Everton opnåede en sejre og seks point i de seneste ti kampe mod hold placeret i top seks i stillingen. De scorede otte gange i disse kampe, men lukkede også selv 17 ind. Liverpool noterede sig 31 point efter ti sejre i deres seneste 11 kampe mod hold placeret blandt de nederste seks i tabellen. De scorede 28 mål, men indkasserede også fem selv.

Everton vs Liverpool – Seneste nyt

Everton kan have op til seks spillere siddende ude af diverse grunde, når de tager imod Liverpool på onsdag. Dominic Calvert-Lewin får en fridag fra Everton-truppen, da han sidder ude med karantæne.

Ben Godfrey, Abdoulaye Doucoure, Arnaut Danjuma, Andre Gomes og Dele Alli er alle ude af truppen, som Everton tager imod Liverpool med på Goodison Park.

Liverpool må muligvis finde sig i at undvære mere end en håndfuld spillere med problemer forud for deres næste opgave i Premier League, da hele fem har skavanker af varierende art. Blandt de fraværende spillere i Liverpool-truppen, er Alexis Mac Allister i straffeboksen efter lidt for mange karantænepoint.

Det er navne som Alisson Becker, Thiago Alcantara, Dominik Szoboszlai, Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold, Ben Doak, Joel Matip og Stefan Bajcetic, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til Goodison Park.

Everton mod Liverpool – indbyrdes historik

Everton har ikke vundet en eneste af de seneste 5 opgør mod rivalerne Liverpool. Med sejre på 2-0 og 2-0 i deres seneste to opgør mod Everton ser Liverpool uden tvivl frem mod deres kommende udekamp med optimisme. Liverpool synes at have et godt øje til Everton, som de har slået fem gange i deres seneste ti kampe.

I de seneste 4 indbyrdes opgør i Premier League imellem Everton og Liverpool blev der scoret højst to mål. De seneste møder mellem Everton og gæsterne fra Liverpool har muligvis været intense men ikke særligt målrige. Under 2.5 mål gav gevinst ikke færre end syv af de seneste ti opgør.

Everton mod Liverpool Spiltips

Mohamed Salah scorede blot to mål i sine seneste seks kampe, men præsterede dog 17 i løbet af sæsonen indtil nu. Han har sigtekornet rettet mod at udvide totalen, når Liverpool kommer på besøg hos Everton.

Everton vandt beskedne tre sejre i deres seneste 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De delte point med gæsterne fire gange, mens de tabte tre kampe. Gæsterne fra Liverpool vandt seks af deres seneste 10 udekampe, hvoraf to sluttede remis. De tabte desuden to af disse udekampe. Everton præsterede tre sejre uden at indkassere mål i deres seneste 10 kampe på Goodison Park.

Der var under 2.5 mål i tre kampe af de forgange ti kampe mellem de to klubber her. Mens Everton har et gennemsnit på 0.7 mål i de opgør, har Liverpool et snit på 1.7 mål, og begge hold til ikke at score gav gevinst syv gange. Der blev scoret over 2.5 mål i tre af Evertons sidste ti kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 0.8 mål i gennemsnit i denne stime. Over 2.5 blev der scoret i syv af de forrige ti kampe, som Liverpool spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 2.1 mål i disse kampe.