Tætpakket program giver trætte ben hos Everton og City

Der spilles to aftenkampe i Premier League denne mandag og den anden af disse finder sted i Liverpool. Her tager hjemmeholdet Everton imod Manchester City på Goodison Park, og hjemmeholdet giver flotte 6.00 for en sejr på oddset. Gevinst til Manchester City kan til gengæld spilles til beskedne 1.48 på oddset i en kamp, hvor dommer Martin Atkinson fløjter kick off kl. 21.00.

The Toffees byder op til dans i fantastisk god form. Carlo Ancelottis udvalgte har formået at vinde fire af deres seneste fem kampe, tre af sejrene endda til nul, og alle fire sejre blev hentet i Premier League. En andenplads i ligaen er en flot konsekvens af det stærke spil, som senest gik ud over bundholdet Sheffield United, som Everton besejrede 1-0 på udebane på Boxing Day. De sætter selvfølgelig næsen op efter at levere endnu et stærkt resultat mod mandagens modstander.

Manchester City kan ikke prale ad fire sejre i fem kampe, men de klager nok stadig ikke over den nuværende formkurve. Semifinaledeltagelse i EFL Cup blev sikret uden dikkedarer, førstepladsen i Champions League gruppespillet sikret på samme facon, og så står defensiven helt utroligt godt for Guardiola og co. i disse dage. The Citizens har en kamp i hånden i forhold til Everton og tre points forskel i tabellen, som City altså kan udligne med sejr mandag aften. Selv med denne kamp i hånden.

Manchester City har en god indbyrdes historik mod Everton. The Citizens vandt alle de seneste fem interne kampe, men indkasserede mål undervejs i fire af disse. Af de seneste 10 dueller var der én sejr til Everton, men til gengæld seks til de lyseblå fra Manchester. I syv af de seneste syv kampe var begge hold på tavlen, ligesom seks af de 10 kampe havde over 2.5 mål.

Manchester City vandt de seneste tre besøg på Goodison Park, men vi finder spillet på en målfattig kamp mere interessant. Everton har fået lukket rigtigt godt af efter indledende vanskeligheder i starten af sæsonen og seks af deres seneste syv kampe havde højst to mål. Intet mindre end 11 af Citys seneste 12 kampe i Premier League havde højst to mål.

Flere interessante tips