Everton mod Manchester City i Premier League runde 27 – optakt, odds og spilfiduser

Der venter The Toffees en svær kamp, når de brager ind i topholdet Manchester City på lørdag til en kamp i Premier League på Goodison Park. Ruller sidstnævnte sig ud, kan der vente førstnævnte en kæberasler.

Efter 23 kampe afviklet er Everton placeret nummer 16 i stillingen med 22 point. Der er 41 points forskel til Manchester City, der som nummer 1 har samlet 63 point sammen.

Manchester City er på udkig efter at åbne et større hul i stillingen i Premier League til The Toffees, når de to rivaler skal op imod hinanden den kommende lørdag. Det kan hjemmeholdet dog dårligt tillade sig, hvis de skal bevare kontakten til gæsterne.

Det er ikke sådan, at Everton ligefrem sætter ild til ligaen i øjeblikket på målfronten. De scorede forholdsvis beskedne 12 mål i de foregående 10 opgør, hvilket svarer til 1.2 mål pr. kamp. De lukkede samtidig 20 mål imod, et gennemsnit på 2 pr. kamp med 1 clean sheets undervejs.

Manchester City kan inden deres kommende opgave fremvise en rimeligt god målform for deres seneste 10 kampe. De har et gennemsnit på 3 mål pr. kamp, svarende til 30 mål i alt. De måtte finde sig i 8 scoringer imod, eller et snit på 0.8 pr. kamp, hvor de holdt rent bur 6 gange.

Vores tip

Facts og finurligheder for Everton v Manchester City.

 • I 9 af de seneste 11 kampe Everton har spillet, har begge hold scoret
 • Der er scoret imod Everton i 16 af de seneste 18 kampe
 • Everton scorede i 10 af deres seneste 11 kampe
 • Manchester City scorede i deres seneste 20 kampe
 • Manchester City vandt 18 af 20 af deres seneste kampe
 • Manchester City har ikke tabt deres seneste 12 kampe
 • Everton har har ikke vundet i 16 af 17 seneste kampe mod Manchester City
 • Everton har tabte i de 8 seneste kampe i træk mod Manchester City
 • Everton har scoret imod i 15 af de senest 17 kampe mod Manchester City
 • I 7 ud af 8 seneste Everton kampe mod Manchester City var antallet af mål over 2.5
 • I de seneste 11 Everton kampe mod Manchester City var summen af mål over 1.5

Form Everton mod Manchester City

Everton drømmer om at stoppe ringe stime.

Everton har været frem og tilbage i deres sidste tre kampe og desværre lidt mere tilbage end frem. Mod Newcastle tabte de 3-1, hvorefter de vandt 3-0 over Leeds. De var tilbage i rendestenen med et 2-0 nederlag mod Southampton.

Manchester City inde i god stime.

I deres seneste tre kampe formåede Manchester City først at banke Norwich med 0-4. Herefter nedlagde de også Sporting CP med 0-5, inden stimen stoppede mod Tottenham, der vandt en 2-3 sejr.

Everton v Manchester City Indbyrdes historik

The Toffees endte nærmest med at tigge om nåde, de seneste gange de stod overfor The Sky Blues i Premier League. Sidstnævnte leverede noget der tenderede en fodboldlektion i sejre på henholdsvis 3-0 og 5-0. Bookmakerne giver Everton 10% chance for at tage tre point mod Manchester City. Det svarer til, at man får 10.00 på oddset for sejr til Everton, mens uafgjort giver 5.50 gange igen. En væddemål på en udesejr til The Sky Blues betaler dig pengene 1.28 gange igen på oddset. Everton går ind til opgøret med en historik mod Manchester City, der siger 1-1-8 for deres seneste 10 kampe i Premier League. I 8 af de seneste 10 opgør mellem Everton og Manchester City var der gevinst på oddset ved spil på over 2.5 mål.

Stilling i Premier League

Tabellen i Premier League giver os et overblik over, hvordan Everton og Manchester City hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 27. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point på lørdag på Goodison Park i vente.

Formstærk måltyv

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Demarai Gray. Han har vist flaget for Everton med 5 mål for sæsonen og stod desuden for 0 i de seneste seks kampe.

The Sky Blues har til gengæld forhåbninger om, at Raheem Sterling kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 10 mål i alle turneringer indtil videre, samt 4 i de seneste seks.