Everton mod Newcastle – Optakt, Spilfiduser, Odds

Når Newcastle kommer til Goodison Park til et opgør i Premier League på torsdag, håber Everton at kunne udnytte hjemmebanen til deres fordel.

Everton er nummer 18 i tabellen med syv point efter 14 kampe, mens Newcastle rangerer som nummer 5 med 26 point efter 14 kampe.

Everton kommer til deres næste Premier League kampe med et beskedent gennemsnit på 1.3 mål i deres seneste ti kampe. De scorede 13 gange og indkasserede selv 12 mål. Det er 1.2 mål i snit pr. kamp, hvori de holdt rent bur tre gange.

Newcastle ankommer til denne udekamp med en god historik på målfronten for de seneste ti kampe. Det er blevet til 2.5 mål pr. kamp, svarende til 25 mål i alt. I egen ende lukkede de syv mål ind, eller 0.7 mål pr. kamp, hvor de holdt målet rent seks gange.

Everton har vundet fem sejre, mens de har spillet to uafgjorte og tabte desuden syv kampe i denne sæson i Premier League.

Newcastle kigger på otte sejre, samt to uafgjorte såvel som fire nederlag i Premier League.

Vores tip

  • I de seneste 11 Everton hjemmekampe, har summen af mål været under 3.5
  • 8 af Everton’s seneste 9 kampe havde under 3.5 mål
  • Everton scorede i 8 af deres seneste 10 kampe
  • 4 af Everton’s seneste 5 hjemmekampe havde over 2.5 mål
  • Everton har ikke vundet 6 af 8 af deres seneste hjemmekampe
  • Newcastle har ikke vundet 7 af 9 af deres seneste udekampe
  • I de seneste 3 Newcastle udekampe, har summen af mål været under 3.5
  • 4 af Newcastle’s seneste 5 kampe havde under 3.5 mål
  • 3 af Newcastle’s seneste 4 kampe havde under 2.5 mål
  • Newcastle har ikke tabt 5 af 7 af deres seneste udekampe

Form Everton mod Newcastle

Everton har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Crystal Palace med 2-3. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 0-3 mod Manchester United. De var dog tilbage på sejrskurs i den seneste opgave, der blev vundet 0-1 over Nottingham Forrest. Everton har kun én hjemmesejr at fremvise for deres anstrengelser i deres seneste seks hjemmekampe på Goodison Park. De opnåede uafgjort en gange og tabte fire af disse, hvori de scorede fem og indkasserede otte mål.

Newcastle virker i fin form før deres kommende opgave. Deres seneste tre kampe kastede først en sejr af sig mod Chelsea, der blev nedlagt 4-1. Herefter spillede de 1-1 mod Paris Saint-Germain, hvorpå Manchester United blev besejret 1-0. Newcastle kan bare fremvise én sejr i deres seneste seks udekampe i ligaen, hvori de også spillede uafgjort to gange og led tre nederlag. De indkasserede ti mål og scorede selv 13.

Everton opnåede nul sejre og nul point i de seneste tre kampe mod hold placeret i top seks i stillingen. De scorede nul gange i disse kampe, men lukkede også selv syv ind. Newcastle noterede sig seks point efter to sejre i deres seneste tre kampe mod hold placeret blandt de nederste seks i tabellen. De scorede ti mål, men indkasserede også to selv.

Everton vs Newcastle – Seneste nyt

Everton kan have op til fem fraværende spillere, når de på torsdag skal i kamp mod Newcastle.

Dominic Calvert-Lewin, Amadou Onana, Andre Gomes, Dele Alli og Jack Harrison er blandt de fem spillere, som mangler for Everton på torsdag.

Newcastle må muligvis finde sig i at undvære mere end en håndfuld spillere med problemer forud for deres næste opgave i Premier League, da hele fem har skavanker af varierende art. Blandt de fraværende spillere i Newcastle-truppen, er Sandro Tonali i straffeboksen efter lidt for mange karantænepoint.

Det er navne som Joseph Willock, Sean Longstaff, Callum Wilson, Jacob Murphy, Daniel Burn, Matt Targett, Elliot Anderson, Sven Botman, Harvey Barnes, Joelinton og Javier Manquillo, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til Goodison Park.

Everton mod Newcastle – indbyrdes historik

Newcastle har blot indkasseret et enkelt nederlag i de seneste 7 indbyrdes opgør mod Everton. I det seneste opgør mellem disse to løb Newcastle med de tre point i en 1-4 kamp, der blev spillet på Goodison Park den 27 april 2023. Newcastle har seks sejre i deres seneste ti meetings med Everton, og de sejrede 4-1 den sidste gang, de stod overfor hinanden.

Begge hold på måltavlen kom ud syv gange i de foregående ti indbyrdes opgør mellem Everton og Newcastle.

Everton mod Newcastle Spiltips

Hold godt øje med Vitalii Mykolenko, hvis du søger efter en mulig målscorer, da han været på pletten to gange på det seneste for Everton. For gæsterne præsterede Anthony Gordon fire mål i det seneste halve dusin kampe, og begge spillere har helt sikkert kig på at udvide totalen.

Everton høstede tre point i fire af deres foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort en gange og led fem nederlag i denne serie. Newcastle sikrede sig to sejre i deres seneste 10 udekampe, hvor det også blev til uafgjort fire gange samt fire nederlag. Everton satte fem sejre på kontoen for deres seneste 10 Premier League kampe. Gæsterne fra Newcastle vandt syv af deres seneste 10 kampe.

Over 2.5 mål ga gevinst i seks kampe av de seneste ti kampe mellom disse to klubbene. Everton presterte 1.1 mål i gjennomsnitt, mens Newcastle presterte 1.9 mål i snitt. Begge lag skåret syv gange ganger i disse duellene. Der blev knaldet over 2.5 mål i kassen i seks af Evertons seneste ti kampe på tværs af alle turneringer, hvori de selv scorede 1.5 mål i gennemsnit. Over 2.5 blev der scoret i fire af de forrige ti kampe, som Newcastle spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 1.6 mål i disse kampe.