Everton mod Southampton – Optakt, Spilfiduser, Odds

Everton agerer værter for Southampton når de brager sammen i endnu et saftigt opgør i Premier League den kommende lørdag på Goodison Park.

Everton går ind til runde 20 som nummer 18 i Premier League tabellen med 15 point på kontoen. Med 18 runder bag dem har Southampton samlet 12 point, hvilket giver dem en placering som nummer 20 i stillingen.

Det er ikke sådan, at Everton ligefrem sætter ild til ligaen i øjeblikket på målfronten. De scorede forholdsvis beskedne syv mål i de foregående ti opgør, hvilket svarer til 0.7 mål pr. kamp. De lukkede samtidig 17 mål imod, et gennemsnit på 1.7 pr. kamp med to clean sheets undervejs.

Southampton vælter ikke mål ind i en lind strøm i øjeblikket. De formåede blot at score syv gange i deres seneste ti opgør, eller 0.7 i gennemsnit pr. kamp. De lukkede 20 mål ind i de kampe, lig med et snit på to pr. kamp. De holdt målet rent en gange i denne stime.

Everton har vundet tre sejre, mens de har spillet seks uafgjorte og tabte desuden ni kampe i denne sæson i Premier League.

Southampton kigger på tre sejre, samt tre uafgjorte såvel som 12 nederlag i Premier League. Southampton led nederlag i deres seneste 6 kampe.

Vores tip

Facts og finurligheder for Everton v Southampton.

  • I de seneste 5 kampe i træk Everton har spillet, har begge hold scoret
  • I de seneste 4 hjemmekampe i træk Everton har spillet, har begge hold scoret
  • Der er scoret imod Everton i 12 af de seneste 14 kampe
  • 6 af Everton’s seneste 7 kampe havde over 2.5 mål
  • 6 af Everton’s seneste 7 hjemmekampe havde over 2.5 mål
  • Der er scoret imod Southampton i 21 af de seneste 23 kampe
  • Southampton var i tabte 6 af deres seneste 7 ude kampe involveret i kampe med færre end 1.5 mål
  • I 6 af de seneste 7 kampe Southampton har spillet, har begge hold scoret
  • Southampton var i tabte 6 af deres seneste 8 kampe involveret i kampe med færre end 1.5 mål
  • Southampton tabte 6 af 7 af deres seneste udekampe

Form Everton mod Southampton

Everton har bare ét point at fremvise for deres seneste tre kampe. De spillede 1-1 mod Manchester City, hvorefter de mod Brighton tabte 1-4. Endnu en skuffelse fulgte senest mod Manchester United, der vandt 3-1. Everton opnåede to hjemmesejre i deres foregående seks ligakampe på hjemmebane. De spillede uafgjort nul gange og led fire nederlag, mens de scoredesyv og lukkede ti mål ind.

Southampton har seks point at fremvise for deres seneste tre kampe, der åbnede med nederlag på 0-1 til Nottingham Forrest. De svarede stærkt igen mod Crystal Palace, som blev slået 1-2, før de sejrede 2-0 over Manchester City. Southampton kan bare fremvise én sejr i deres seneste seks udekampe i ligaen, hvori de også spillede uafgjort nul gange og led fem nederlag. De indkasserede 11 mål og scorede selv tre.

Everton opnåede syv point for deres seneste fem møder med hold, der ligger blandet de nederste seks i stillingen. De opnåede to sejre, scorede fem og lukkede syv mål ind. Southampton sikrede sig en sejre fra tre scorede mål og fem indkasserede i deres seneste fem kampe mod hold, der ligger placeret blandt de nederste seks. Dette indbragte dem fire point til kontoen.

Everton vs Southampton – Seneste nyt

Everton kan have op til fem fraværende spillere, når de på lørdag skal i kamp mod Southampton.

Alex Iwobi, Nathan Patterson, Michael Keane, James Garner og Andros Townsend er alle ude af truppen, som Everton tager imod Southampton med på Goodison Park.

Southampton må muligvis finde sig i at undvære mere end en håndfuld spillere med problemer forud for deres næste opgave i Premier League, da hele fem har skavanker af varierende art. Ainsley Maitland-Niles, Kyle Walker-Peters og Mohammed Salisu er ikke tilgængelige for Southampton den kommende lørdag, da de er røget i karantæneboksen på grund af for mange kort.

Armel Bella-Kotchap, Alex McCarthy, Juan Larios og Valentino Livramento bliver sandsynligvis ikke bliver klar til at rejse med Southampton, når de drager til Goodison Park.

Everton mod Southampton – indbyrdes historik

I det seneste opgør mellem disse to løb Everton med de tre point i en 1-2 kamp, og mon ikke vi roligt kan regne med, at de planlægger noget lignende den kommende lørdag. Everton går til kampen mod Southampton med en 5-2-3 statistik for deres seneste ti møder. Det giver en sejrs-rate på 50%, hvilket måske er værd at have i baghovedet, inden man sætter sine væddemål.

Begge hold på måltavlen kom ud syv gange i de foregående ti indbyrdes opgør mellem Everton og Southampton.

Everton mod Southampton Spiltips

Kigger man mulighederne for en målscorer igennem, bør man overveje at stoppe ved Demarai Gray, der viser god form for Everton. Han fandt vej til netmaskerne to gange i hans seneste kampe i Premier League. Dén total øger han gerne mod Southampton.Gæsterne krydser fingre for James Ward-Prowse til at score igen efter to Premier League mål i deres seneste kampe i denne turnering.

Everton vandt beskedne fire sejre i deres seneste 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De delte point med gæsterne to gange, mens de tabte fire kampe. Gæsterne fra Southampton vandt fire af deres seneste 10 udekampe, hvoraf nul sluttede remis. De tabte desuden seks af disse udekampe. Målene flyder rimeligt frit for Everton på hjemmebane i øjeblikket, og i begge ender af banen. Begge hold fandt vej til netmaskerne i seks af deres seneste 10 kampe her, mens det gav gevinst i fire af Southamptons seneste 10 udekampe.

Der blev scoret over 2.5 mål fem gange i de seneste ti kampe mellem disse to klubber. Everton præsterede et gennemsnit på 1.3 mål, mens Southampton landede et snit på 1.2 mål i disse dueller. Begge hold var på tavlen syv gange i disse kampene. Der blev scoret over 2.5 mål i syv af Evertons sidste ti kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 1.4 mål i gennemsnit i denne stime. Der var over 2.5 mål i syv af gæsternes seneste ti kampe i denne sæson og de præsterede et gennemsnit på 1.7 mål i disse kampe.