Everton og Tottenham jagter oprejsning mod hinanden

Såvel Everton som Tottenham har som minimum kig på at konsolidere deres position på fredag. Begge har sågar mulighed for at forbedre placeringen i Premier League yderligere i deres direkte duel. Som nummer 8 i stillingen har The Toffees indsamlet 48 point efter 30 kampe. Med 49 point har Tottenham for samme antal kampe gjort sig fortjent til en plads som nummer 7.

Spurs er på udkig efter at åbne et større hul i stillingen i Premier League til Everton, når de to rivaler skal op imod hinanden på fredag.

The Toffees fortsat skidt kørende.

The Toffees ankommer til kampen den kommende fredag på nakken af en virkelig dårlig formkurve i de senere uger. Everton blev udspillet 2-0 af Manchester City, hvorefter de fik en 1-1 uafgjort mod Crystal Palace, inden de senest spillede 0-0 mod Brighton.

The Toffees har været utroligt skuffende hjemme og har sørgelige 1 sejr i de seneste 6 kampe siden februar at fremvise. Ikke desto mindre ligner deres kamp den kommende fredag et opgør, der kan blive både guld eller skrald.

Spurs drømmer om at stoppe ringe stime.

Tottenham går ind til kampen i håbet om endelig at få afsluttet den skuffende stime, de på det seneste har leveret. Tottenham sikrede sig en 2-0 sejr mod Aston Villa, hvorefter de spillede 2-2 mod Newcastle, inden de tabte 3-1 til Manchester United i deres seneste kamp.

Spurs har på udebane bare præsteret beskedne 2 sejre i de seneste 6 kampe siden februar. Der skal sandsynligvis en del mere gnist på, hvis de skal have tre point med hjem på fredag.

Everton vs Spurs h2h

Head-2-Head

Tottenham har historisk fordel

Tottenham tabte deres seneste indbyrdes møde i Premier League, da Everton noterede en sejr på 1-0. Det var dog førstnævnte, som slap bedst fra det forrige opgør, hvor Tottenham sikrede alle tre point via en sejr på 1-0. Generelt har opgør imellem de to klubber haft en tendens til at byde på underholdning, da 5 af de seneste 10 kampe sluttede med over 2.5 mål. Med en historik der siger 5-4-1 mod The Toffees i deres seneste dueller i Premier League, kan Tottenham i det mindste nære en vis optimisme i forhold til den kommende kamp.

  • Everton ikke vundet i de seneste 4 kampe i træk;
  • I 7 of 9 seneste Everton kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • Everton har scoret i seneste 6 af 8 kampe;
  • Everton har scoret i de seneste 4 hjemmebane kampe i træk.
  • I 7 of 9 seneste Tottenham Hotspur kampe var antal mål OVER 2.5;
  • Tottenham Hotspur har scoret i seneste 9 af 11 kampe;
  • I 3 of 5 seneste Tottenham Hotspur kampe var antal mål OVER 3.5;
  • Tottenham Hotspur har indkasseret mål i seneste 4 af 6 kampe.