Everton vs Leeds – Optakt, bedste Odds og gode tips

Der er mere end point på spil, når Everton tørner sammen med rivaler Leeds i et derby Premier League på lørdag på Goodison Park.

Everton er nummer 18 i tabellen med 18 point efter 22 kampe, mens Leeds rangerer som nummer 17 med 19 point efter 22 kampe.

Det er ikke sådan, at Everton ligefrem sætter ild til ligaen i øjeblikket på målfronten. De scorede forholdsvis beskedne fem mål i de foregående ti opgør, hvilket svarer til 0.5 mål pr. kamp. De lukkede samtidig 18 mål imod, et gennemsnit på 1.8 pr. kamp med to clean sheets undervejs.

Leeds er i øjeblikket anstændige målscorere med 13 kasser i deres seneste ti kampe eller 1.3 mål i gennemsnit. Deres modstandere stod i samme periode for 19 mål, mens Leeds præsterede to “clean sheets”. De indkasserede i snit 1.9 mål pr. kamp.

Everton er noteret for fire sejre, og har desuden spillet seks uafgjorte, ligesom det er blevet til 12 nederlag i Premier League i denne sæson.

Leeds kigger på fire sejre, samt syv uafgjorte såvel som 11 nederlag i Premier League.

Vores tip

Facts og finurligheder for Everton v Leeds.

  • I 7 af de seneste 9 kampe Everton har spillet, har begge hold scoret
  • Der er scoret imod Everton i 11 af de seneste 12 kampe
  • I 5 af de seneste 6 hjemmekampe Everton har spillet, har begge hold scoret
  • 7 af Everton’s seneste 9 hjemmekampe havde over 2.5 mål
  • Everton var i tabte 4 af deres seneste 5 kampe involveret i kampe med færre end 1.5 mål
  • Der er scoret imod Leeds i 20 af de seneste 22 kampe
  • Der er scoret imod Leeds i 18 af de seneste 19 udekampe
  • Leeds har ikke vundet 14 af 16 af deres seneste udekampe
  • Leeds har ikke vundet 10 af 12 af deres seneste kampe
  • I 4 af de seneste 5 udekampe Leeds har spillet, har begge hold scoret

Form Everton mod Leeds

Det er alt eller intet for Everton i øjeblikket, når man kigger tilbage på deres seneste tre kampe og desværre for dem mest “intet”. De gik tomhændede fra banen i et 2-0 nederlag mod West Ham, hvortil de svarede igen mod Arsenal i en 1-0 sejr. Den seneste kamp bød på en ny skuffelse, da de tabte 2-0 mod Liverpool. Everton vandt beskedne to af deres seneste seks mulige hjemmekampe på eget græs. Af de resterede fire spillede de uafgjort nul gange og tabte fire, mens de scorede syv og lukkede ti mål ind.

Bare ét point forhindrer Leeds i at have gået tomhændede igennem deres seneste tre kampe. De fik tæsk 1-0 af Nottingham Forest, før de sikrede det ene point i en 2-2 kamp mod Manchester United. Nyt nederlag ventede i den seneste opgave mod Manchester United, som satte sig igennem med 0-2. Leeds kan bare fremvise én sejr i deres seneste seks udekampe i ligaen, hvori de også spillede uafgjort to gange og led tre nederlag. De indkasserede ti mål og scorede selv otte.

Everton opnåede syv point for deres seneste syv møder med hold, der ligger blandet de nederste seks i stillingen. De opnåede to sejre, scorede seks og lukkede 11 mål ind. Leeds sikrede sig to sejre fra 11 scorede mål og ni indkasserede i deres seneste fem kampe mod hold, der ligger placeret blandt de nederste seks. Dette indbragte dem ni point til kontoen.

Everton vs Leeds – Seneste nyt

Everton kan have op til fem spillere siddende ude af diverse grunde, når de tager imod Leeds på lørdag.

Alex Iwobi, Nathan Patterson, Michael Keane, James Garner og Andros Townsend er blandt de fem spillere, som mangler for Everton den kommende lørdag.

Leeds ser ud til at skulle se bort fra fem spillere til truppen, som den kommende lørdag møder Everton. Blandt de fraværende spillere i Leeds-truppen, er Tyler Adams i straffeboksen efter lidt for mange karantænepoint.

Det er navne som Adam Forshaw, Patrick Bamford, Luis Sinisterra og Stuart Dallas, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til Goodison Park.

Everton mod Leeds – indbyrdes historik

Everton har blot indkasseret et enkelt nederlag i de seneste 10 indbyrdes opgør mod Leeds. Everton plejer at nyde at møde Leeds, med fem sejre i de seneste ti kampe. Bookmakernes bedste odds lige nu på en hjemmesejr siger 2.38.

Everton scorede mindst én gang i de seneste 4 indbyrdes opgør mod Leeds i Premier League. Begge hold til at score gav kun gevinst i fire af de foregående ti opgør mellem Leeds og Everton.

Everton mod Leeds Spiltips

Demarai Gray har været den bedste målskytte i Premier League for hjemmeholdet med to mål på det seneste. Everton satser på ham til at skinne igennem igen i deres kommende kamp. Leeds kigger til gengæld mod Wilfried Gnonto i håb om, at han kan udvide totalen på to mål i hans seneste kampe i Premier League.

Everton vandt fem af deres seneste 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer, mens det blev til fem nederlag. Leeds vandt to af deres seneste 10 udekampe, og spillede tre uafgjort, mens det blev til fem nederlag. Leeds scorede kampens første mål beskedne fire gange i deres seneste 10 udekampe. Everton var først på pletten i syv af deres seneste 10 hjemmekampe.

Der var under 2.5 mål i fire kampe af de forgange ti kampe mellem de to klubber her. Mens Everton har et gennemsnit på 1.6 mål i de opgør, har Leeds et snit på 0.6 mål, og begge hold til ikke at score gav gevinst seks gange. Der blev knaldet over 2.5 mål i kassen i seks af Evertons seneste ti kampe på tværs af alle turneringer, hvori de selv scorede 1.5 mål i gennemsnit. Der var over 2.5 mål i seks af gæsternes seneste ti kampe i denne sæson og de præsterede et gennemsnit på 1.5 mål i disse kampe.