Everton vs Manchester City – Spilfiduser, Optakt og Odds

Der er højst sandsynligt en spændende kamp i vente, når Everton byder Manchester City op til dans den kommende søndag på Goodison Park stadion.

Manchester City nyder udsigten fra toppen af tabellen med 82 point for 34 ligakampe i denne sæson. Hjemmeholdet Everton ligger placeret som nummer 17 i Premier League med 32 point oven på 35 afviklede kampe.

Everton kommer til deres næste Premier League kampe med et beskedent gennemsnit på 1.5 mål i deres seneste ti kampe. De scorede 15 gange og indkasserede selv 17 mål. Det er 1.7 mål i snit pr. kamp, hvori de holdt rent bur to gange.

Everton har vundet syv sejre, mens de har spillet 11 uafgjorte og tabte desuden 17 kampe i denne sæson i Premier League.

Manchester City kigger på 26 sejre, samt fire uafgjorte såvel som fire nederlag i Premier League. Manchester City har sammensat en stime af 10 sejre i træk.

Vores tip

Facts og finurligheder for Everton v Manchester City.

  • Everton scorede i 14 af deres seneste 16 hjemmekampe
  • Everton har ikke vundet 10 af 12 af deres seneste kampe
  • I 6 af de seneste 8 kampe Everton har spillet, har begge hold scoret
  • I de seneste 3 hjemmekampe i træk Everton har spillet, har begge hold scoret
  • I de seneste 3 Everton kampe, har summen af mål været over 3.5
  • Manchester City har ikke tabt deres seneste 20 kampe
  • Manchester City scorede i 35 af deres seneste 37 kampe
  • Manchester City var i vandt 14 af deres seneste 16 kampe involveret i kampe med flere end 1.5 mål
  • Manchester City vandt 15 af 16 af deres seneste kampe
  • Manchester City var i vandt 11 af de seneste 12 kampe involveret i opgør, hvor der blev scoret over 2.5

Form Everton mod Manchester City

Everton har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Det startede med et nederlag på 1-4 mod Newcastle, hvorefter de opnåede 2-2 mod Leicester. Deres seneste kamp indbragte tre point, da de sejrede 1-5 i opgøret mod Brighton. De gik ind til sæsonen som varme kandidater til nedrykning, og desværre for Everton har de indtil videre levet op til forventningerne. Det er dog stadig muligt at redde sig, her hvor sæsonen lakker mod enden. Everton opnåede to hjemmesejre i deres foregående seks ligakampe på hjemmebane. De spillede uafgjort en gange og led tre nederlag, mens de scorede fem og lukkede ti mål ind.

Manchester City er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. De sejrede med henholdsvis 3-0 og 2-1 over West Ham samt Leeds. Serien blev dog bremset mod Real Madrid i sidste kamp, hvor det sluttede uafgjort 1-1. Manchester City har været fremragende i deres seneste seks udekampe i Premier League, der indbragte fem sejre, en draw og nul defeats. De scorede 15 mål og indkasserede fem på deres vej.

Manchester City vandt ni af deres seneste ti opgør mod hold, der ligger blandt de nederste seks i stillingen i Premier League. De scorede 30 og indkasserede selv seks mål, hvilket samlet indbragte 29 point.

Everton vs Manchester City – Seneste nyt

Everton kan have op til fem fraværende spillere, når de den kommende søndag skal i kamp mod Manchester City.

Alex Iwobi, Nathan Patterson, Michael Keane, James Garner og Andros Townsend er alle ude af truppen, som Everton tager imod Manchester City med på Goodison Park.

Manchester City ser ud til at skulle se bort fra fire spillere til truppen, som på søndag møder Everton. Blandt de fraværende spillere i Manchester City-truppen, er Benjamin Mendy i straffeboksen efter lidt for mange karantænepoint.

Det er navne som Jack Grealish, Ruben Dias og Julian Alvarez, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til Goodison Park.

Everton mod Manchester City – indbyrdes historik

Manchester City vandt 9 af de seneste 7 opgør på udebane mod Everton. Man skulle have spillet uafgjort på oddset, da Everton senest mødte Manchester City i Premier League. Ingen af parterne fik det afgørende overtag, hvorfor det endte med en 1-1 pointdeling. Bookmakerne har Manchester City som favoritter til sejren i dette opgør. Den bedste pris for en sejr på oddset i skrivende stund hedder 9.00, hvilket svarer til, at bookmakerne giver Everton11% chance for at banke Manchester City. En pointdeling betaler 4.75 i gevinst på oddset, hvor imod Manchester City udbetaler 1.36 i gevinst på oddset for en sejr. Manchester City vandt ni af deres seneste ti opgør mod Everton, og bookmakerne giver odds 1.36 på ny sejr til Manchester City.

Manchester City scorede i deres seneste 11 opgør mod Everton i Premier League. Begge hold scorede i seks af de seneste ti kampe mellem Everton og Manchester City.

Everton mod Manchester City Spiltips

Det er vanskeligt at komme udenom Erling Braut Haaland, når man leder efter en mulig målscorer, da han viser god form. Han fandt vej til netmaskerne syv gange i de seneste seks kampe i Premier League for Manchester City. Hans sæsontotal i Premier League siger 35 mål. Med fire mål i seks kampe for Everton i Premier League, er Dwight McNeil også en spiller, der er værd at holde øje med.

Everton vandt beskedne tre sejre i deres seneste 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De delte point med gæsterne en gange, mens de tabte seks kampe. Gæsterne fra Manchester City vandt seks af deres seneste 10 udekampe, hvoraf fire sluttede remis. De tabte desuden nul af disse udekampe. Målene flyder rimeligt frit for Everton på hjemmebane i øjeblikket, og i begge ender af banen. Begge hold fandt vej til netmaskerne i seks af deres seneste 10 kampe her, mens det gav gevinst i otte af Manchester Citys seneste 10 udekampe.

Der var over 3.5 mål i syv kampe af de foregående ti kampe kampe mellem disse to. Everton opererer med et snit på 0.6 mål i disse dueller, mens Manchester City ligger på 2.6 mål i gennemsnit. Begge hold var på tavlen seks gange undervejs. Der blev knaldet over 2.5 mål i kassen i seks af Evertons seneste ti kampe på tværs af alle turneringer, hvori de selv scorede 1.5 mål i gennemsnit. Der blev scoret over 2.5 mål i otte af de 10 seneste kampe, som Manchester City spillede på tværs af alle turneringer, og de præsterede et gennemsnit på 2.6mål pr. kamp i denne serie.