Kan F.C. København nedbryde AGF-defensiven

Rampelyset er på både F.C. København og AGF, når rivalerne krydser klinger i forsøget på at lægge point til deres respektive samlinger. De mødes denne gang i 3F Superliga på Parken på søndag. F.C. København ligger nummer 2 i stillingen med 29 point efter at have afviklet 15 kampe. 10 point efter, som nummer 7, finder man AGF placering efter 15 kampe. 

De går ind til kampen på Parken som favoritter, og F.C. København har udsigt til at skabe lidt afstand til AGF i stillingen. Det kræver en sejr, mens uafgjort selvfølgelig efterlader status quo og hellere det, end risikere et nederlag. 

F.C. København har før opgøret den kommende søndag et anstændigt gennemsnit på 1.9 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede acceptable 19 mål samtidig med, at de indkasserede 6 mål. Det kaster et gennemsnit på 0.6 af sig pr. kamp, hvori de formåede at holde rent bur 5 gange. 

Hvad målscoring angår, er AGF ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 10 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1 pr. kamp. De indkasserede 9 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 0.9 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 6 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for F.C. København v AGF.

  • F.C. København har scoret i seneste 11 af 13 kampe;
  • I 3 of 5 seneste F.C. København kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • F.C. København har indkasseret mål i seneste 5 af 7 kampe;
  • Der er scoret imod F.C. København i de seneste 4 af 6 kampe.
  • AGF ikke vundet i de seneste 3 udebane kampe i træk;
  • I 6 of 8 seneste AGF kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • AGF har ikke indkasseret mål i seneste 6 af 8 kampe;
  • I 4 of 6 seneste AGF kampe var antal mål UNDER 2.5.

Form F.C. København mod AGF

F.C. København håber på yderligere point til samlingen.

AGF har spillet til par på det seneste, for at stjæle et udtryk fra golfens verden. Altså resultater mere eller mindre efter bogen igennem de seneste uger, det være sig både positive og negative. F.C. København er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. De sejrede med henholdsvis 3-0 og 2-1 over Vejle Boldklub samt PAOK. Serien blev dog bremset mod Silkeborg IF i sidste kamp, hvor det sluttede uafgjort 0-0.

AGF drømmer om mere.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for AGF igennem de seneste ugers kampe. AGF ser rigtigt solide ud for tiden efter at have gået ubesejret igennem deres seneste tre kampe. De spillede først 0-0 mod SønderjyskE. Herefter var de oppe imod OB i en kamp, der sluttede 0-0. Den seneste opgave kastede tre point af sig mod FC Midtjylland, som blev nedlagt med 3-0.

F.C. København v AGF Indbyrdes historik

F.C. København vandt 3-1 på udebane, da de to klubber sidste gang stod overfor hinanden på Ceres Park i August 2021 i 3F Superliga. Bookmakerne har F.C. København som favoritter til sejren i dette opgør. F.C. København går ind til opgøret med en historik mod AGF, der siger 7-1-2 for deres seneste 10 kampe i 3F Superliga. F.C. København har fået et mindre overtag i forhold til deres kommende modstander indenfor deres seneste 10 møder. Kampe som i øvrigt havde har haft en tendens til at byde på et større antal mål.

Stilling i 3F Superliga

Topscorer i form

Er man på jagt efter en målscorer, kunne det ligne en god idé at holde på Pep Biel. Han er topscorer for F.C. København med 7 mål for sæsonen og præsterede desuden 3 i de seneste seks kampe.

AGF krydser til gengæld fingre for, at Mikael Anderson kan finde vej til netmaskerne igen. Han er oppe på 3 mål i alle turneringer i denne sæson, og leverede 1 i de seneste seks.