FC Köln fortsætter opsvinget mod svingende Augsburg

Det ligner en vanskelig opgave at opbygge en sag på vegne af FC Koln den kommende fredag i 1. Bundesliga. Alt andet end en sejr til Augsburg vil være en overraskelse, i hvert fald hvis man blot vurderer ud fra bookmakernes odds på kampen.

FC Koln ligger nummer 9 i stillingen med 19 point efter at have afviklet 14 kampe. 6 point efter, som nummer 16, finder man Augsburg placering efter 14 kampe.

FC Koln vil være på udkig efter at udvide hullet til Augsburg i stillingen 1. Bundesliga, når klubberne står overfor hinanden på fredag.

Når det kommer til mål, er FC Koln ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 15 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.5 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 17 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.7 pr. kamp med 0 clean sheets undervejs.

Hvad målscoring angår, er Augsburg ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 13 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1.3 pr. kamp. De indkasserede 17 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.7 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 1 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for FC Koln v Augsburg.

  • FC Koln er ubesejret i de seneste 4 kampe i træk;
  • FC Koln er ubesejret i de seneste 8 hjemmebane kampe i træk;
  • FC Koln har indkasseret mål i de seneste 14 kampe i træk;
  • FC Koln har scoret i de seneste 13 hjemmebane kampe i træk.
  • Augsburg ikke vundet i de seneste 13 udebane kampe i træk;
  • Augsburg har tabt i seneste 4 af 5 udebane kampe;
  • Augsburg har indkasseret mål i seneste 10 af 12 kampe;
  • Augsburg har indkasseret mål i de seneste 9 kampe i træk.

Form FC Koln mod Augsburg

FC Koln vanskelige at nedbryde.

Det er vanskeligt at pege fingre ad Augsburg, da den seneste tids resultater i det store billede har levet op til forventningerne. FC Koln går ind til deres kommende duel som ubesejret i deres seneste tre kampe. Det startede med en 1-1 pointdeling mod Mainz 05, før de nedlage B. M’gladbach med 4-1. Mod Arminia Bielefeld blev der delt i porten i en 1-1 kamp.
 

Augsburg håber på yderligere point til samlingen.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for Augsburg igennem de seneste ugers kampe. Bedømt ud fra deres seneste tre kampe, kan vi forvente lidt af hvert for Augsburg i øjeblikket. Mod Bayern München satte de sig igennem i en 2-1 sejr, før de spillede 1-1 mod Hertha Berlin. I sidste runde gik de dog ned med 2-3 mod Bochum.

I et opgør mellem to tilsyneladende jævnbyrdige klubber, med begge i mere eller mindre samme form, kan marginaler få afgørende faktor.

FC Koln v Augsburg Indbyrdes historik

Augsburg tabte deres seneste indbyrdes møde i 1. Bundesliga, da FC Koln noterede en sejr på 3-2. Det var dog førstnævnte, som slap bedst fra det forrige opgør, hvor Augsburg sikrede alle tre point via en sejr på 1-0. Bookmakerne har FC Koln som favoritter til sejren i dette opgør. FC Koln møder Augsburg med en historik imellem klubberne, der siger 1-5-4 for deres seneste 10 kampe i 1. Bundesliga. Over 2.5 mål gav gevinst på oddset 3 gange i de seneste 10 kampe mellem FC Koln og Augsburg. Begge hold var på tavlen 5 gange i deres seneste 10 møder.

Stilling i 1. Bundesliga

Tabellen i 1. Bundesliga giver os et overblik over, hvordan FC Koln og Augsburg hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 15. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point den kommende fredag på RheinEnergieSTADION i vente.

Formstærk måltyv

Er man på jagt efter en målscorer, kunne det ligne en god idé at holde på Anthony Modeste. Han er topscorer for FC Koln med 8 mål for sæsonen og præsterede desuden 4 i de seneste seks kampe.

Augsburg krydser til gengæld fingre for, at Florian Niederlechner kan finde vej til netmaskerne igen. Han er oppe på 3 mål i alle turneringer i denne sæson, og leverede 1 i de seneste seks.