Belgien skal hjælpe Danmark ved at flække Finland

Finland skal op imod Belgien på mandag i en kamp, hvor Saint Petersburg Stadium lægger græstæppe til. Det er begge nationers tredje og sidste kamp i gruppespillet ved EM 2020. Mens Finland går ind til Euro 2020 som nummer 54 på FIFAs verdensrangliste, er der en pænt stor forskel til modstanderen. Belgien går ind til turneringen som nummer 1 på ranglisten.

Selvom de er outsidere til at vinde gruppespillet, har Finland en god chance for som minimum at tage andenpladsen og dermed gå videre til næste runde. I en tæt og hårdt udkæmpet kvalifikationsgruppe lykkedes det Finland at klemme sig på andenpladsen, men må stadig finde sig i stor outsiderstatus ved EM-slutrunden.

Belgien gik ind til EM-slutrunden som storfavoritter hos bookmakerne til at både vinde deres gruppe samt nå langt ved turneringen. Belgien har i lang tid været anset for en af de varmeste kandidater til EM-titlen, og havde ikke store problemer med at vinde deres kvalifikationsgruppe. De har indtil videre også bekræftet ved denne slutrunde, hvorfor forventningerne er høje.

Finland vs Belgien statistik og historik

Belgien osede af selvtillid inden Euro 2020, hvortil de ankom med ekstraordinære gode tal for deres seneste 10 landskampe. Belgien præsterede massive 4 mål pr. kamp eller sammenlagt 40 kasser, mens de samtidig kun tillod utrolige 3 mål imod. Det er et imponerende lavt gennemsnit på 0.3 pr. kamp med clean sheets i 7 af dem.

Finland går ind til deres sidste gruppekamp med tre point på kontoen og har brug for fuld fokus, hvis videre adgang til næste runde skal køres hjem.

Med sejre i bagagen for deres første to kampe ved Euro 2020 er selvtilliden stor hos Belgien, inden deres kommende kamp. Kan de stoppes eller tager de en frivillig slapper?

Form Finland møder Belgien

Finland håber på frisk start.

Finland ankommer til kampen i håbet om at skabe sensationen. I Finlands 3 sidste landskampe har de været igennem et 1-0 nederlag mod Estonia, dernæst fulgte en 1-0 sejr mod Danmark, mens de senest tabte 1-0 til Rusland.

Belgien i fantastisk målform.

Belgien vil være opsatte på at udvide den fine stime af resultater, som de på det seneste har fået sammensat. Deres seneste tre landskampe gav først Belgienen 1-0 sejr mod Kroatien, herefter fulgte en 3-0 sejr mod Rusland, mens de i det seneste opgør vandt 2-1 mod Danmark.

Finland ogBelgien – indbyrdes historik

Der var ingen vinder, da Finland og Belgien senest stod overfor hinanden, da de delte goderne imellem sig i en 1-1 kamp den 1 juni 2016. Finland går ind til opgøret med en historik mod Belgien, der siger 3-3-0 for deres seneste 6 landskampe.

Flere mål i vente

Joel Pohjanpalo ankommer til Euro 2020 stærkt opsat på at holde det momentum, han har bygget op over de seneste seks landskampe for Finland ved lige. At præstere 3 mål i et halvt dusin kampe, er et anstændigt resultat. Romelu Lukaku scorede 3 gange i de seneste seks landskampe for Belgien og han håber selvfølgelig på at udvide totalen her.