Finland mod Danmark – Optakt, Spilfiduser, Odds

Fokus er rettet mod Finland og Danmark, når de står ansigt til ansigt på Olympiastadion til en spændende kamp på søndag. Det er en af mange kampe i femte runde af EM kvalifikationen, hvor holdene kæmper for at sikre sig vigtige point.

I det seneste opgør mellem disse to løb Danmark med de tre point i en 3-1 kamp, der blev spillet på Olympiastadion den 23 marts 2023.

Efter femte runde i gruppespillet er Finland nummer en med 12 point, mens Danmark er på ti point som nummer to. Finland ligger nummer 55 på verdensranglisten hos FIFA, mens Danmark befinder sig på en placering som nummer 19 i verden.

Danmark virker i fin form før deres kommende opgave. Deres seneste tre kampe kastede først en sejr af sig mod Nordirland, der blev nedlagt 1-0. Herefter spillede de 1-1 mod Slovenien, hvorpå San Marino blev besejret 4-0.

Finland tager imod Danmark med en imponerende stribe af 4 sejre i træk.

Form Finland mod Danmark

Finland er i kongehumør før deres kommende opgave på søndag, da de seneste tre kampe gav maksimumpoint. Først blev Slovenien nedlagt 2-0, hvorefter det blev 6-0 mod San Marino. Senest måtte også Kasakhstan bøje sig i et 0-1 nederlag. Finland formåede at vinde fire af deres seneste seks landskampe, hvor de også spillede nul uafgjort og tabte to. De scorede 12 mål og lukkede tre mål ind.

Danmark virker i fin form før deres kommende opgave. Deres seneste tre kampe kastede først en sejr af sig mod Nordirland, der blev nedlagt 1-0. Herefter spillede de 1-1 mod Slovenien, hvorpå San Marino blev besejret 4-0. Danmark vandt af deres seneste seks mulige landskampe, mens de spillede uafgjort en gange og led fire nederlag. De scorede 11 mål, mens de samtidig indkasserede seks mål.

Danmark er oppe på 3 kampe i træk uden nederlag.

Vores tip

  • 27 af Finland’s seneste 29 hjemmekampe havde under 3.5 mål
  • Finland har i vandt de seneste 4 kampe i træk ikke indkasseret et mål
  • 13 af Finland’s seneste 15 hjemmekampe havde under 2.5 mål
  • 9 af Finland’s seneste 11 kampe havde under 2.5 mål
  • 9 af Finland’s seneste 11 kampe havde under 3.5 mål
  • Danmark scorede i 20 af deres seneste 22 udekampe
  • I 7 af de seneste 8 udekampe Danmark har spillet, har begge hold scoret
  • Der er scoret imod Danmark i de seneste 9 udekampe
  • 6 af Danmark’s seneste 8 udekampe havde over 2.5 mål
  • 6 af Danmark’s seneste 7 udekampe havde under 3.5 mål

Finland vs Danmark – Seneste nyt

Finland skulle bare have én spiller siddende, når de møder Danmark på Olympiastadion.

Finland må stille op uden Daniel Haakans den kommende søndag mod Danmark, da han døjer med en skade.

Danmark ser ud til blot at mangle en enkelt spillere for at have alle mand til rådighed, når de møder Finland på Olympiastadion.

Nicolai Vallys rejser ikke med Danmark til deres kommende udekamp, da han plejer en skade.

Finland mod Danmark – indbyrdes historik

Deres seneste opgør mod hinanden var et brag af en duel, der endte med et målrigt 3-1 resultat. Det er ikke cifre, man ser hver dag, men ingen af os skulle have noget imod en gentagelse af målfesten den kommende søndag. Finland vandt en af deres seneste fem kampe mod Danmark, mens sidstnævnte vandt tre af disse og resten endte uafgjort.

I tre af de tidligere fem matches kampe mellem Finland og Danmark scorede begge hold.

Spilfiduser for kampen

Kigger man mulighederne for en målscorer igennem, bør man overveje at stoppe ved Oliver Antman, der viser god form for Finland. Han fandt vej til netmaskerne tre gange i hans seneste kampe i EM. Dén total øger han gerne mod Danmark.Gæsterne krydser fingre for Rasmus Hoejlund til at score igen efter seks EM mål i deres seneste kampe i denne turnering.

Finland var i stand til at vinde tre af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort tre gange. De led også fire nederlag i denne serie. Danmark sejrede i tre af deres foregående 10 udekampe, spillede uafgjort en gange og led seks nederlag. Finland har set fire af deres seneste 10 kampe i Olympiastadion gå 2.5 mål. Der var over 2.5 mål i syv Danmarks seneste 10 udekampe.

Der blev scoret over 2.5 mål i to kampe af de seneste fem kampe mellem disse to hold. Finland præsterede et gennemsnit på 0.8 mål, mens Danmark snittede 1.4 mål i disse. Begge hold scorede tre gange i disse kampe. Der blev scoret over 2.5 mål i to af Finlands sidste ti kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 1.5 mål i gennemsnit i denne stime. Over 2.5 blev der scoret i fem af de forrige ti kampe, som Danmark spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 1.5 mål i disse kampe.