Rusland er tvunget til point mod friske Finland

Finland skal op imod Rusland den kommende onsdag i en kamp, hvor Saint Petersburg Stadium lægger græstæppe til. Det er begge nationers anden kamp ved EM 2020. Mens Finland går ind til Euro 2020 som nummer 54 på FIFAs verdensrangliste, er der en pænt stor forskel til modstanderen. Rusland går ind til turneringen som nummer 38 på ranglisten.

Selvom de er outsidere til at vinde gruppespillet, bør Finland have en god chance for som minimum at tage andenpladsen og dermed gå videre til næste runde. I en tæt og hårdt udkæmpet kvalifikationsgruppe lykkedes det Finland at klemme sig på andenpladsen, men må stadig finde sig i stor outsiderstatus ved EM-slutrunden.

Det ligner en hård kamp at slippe igennem gruppefasen, men Rusland går dog ind til turneringen velvidende, at de har kvalitet i egne rækker. De kom igennem VM i 2018 på hjemmebane med et bedre resultat end mange ventede. De vandt nok kampe i deres kvalifikationsgruppe til, at det havde kastet en førsteplads af sig i andre grupper, men Rusland måtte finde sig i andenpladsen. Det vil være en overraskelse at se dem i en finale ved Euro 2020, men de bliver farlige for alle modstandere.

Finland vs Rusland statistik og historik

Finland slap fra deres åbningskamp ved Euro 2020 med en snæver 1-0 sejr. De havde stillet sig tilfredse med uafgjort, så sejren var en stor triumf. Et “clean sheet” giver dem en solid base at fortsætte turneringen fra.

Rusland fik nærmest den værst tænkelige start på Euro 2020, de kunne have drømt om, og det er op ad bakke fra nu af. De var blege i offensiven og lukkede samtidig tre mål ind og har ikke råd til nederlag her.

Form Finland møder Rusland

Finland fortsat skidt kørende.

Finland går ind til kampen i håbet om at følge op på sensationen mod Danmark. Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Finland blev udspillet 2-0 af Sverige, hvorefter de noterede et 1-0 nederlag mod Estland mens den seneste kamp resulterede i en 1-0 sejr mod Danmark.

Rusland håber på yderligere point til samlingen.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for Rusland igennem de seneste ugers kampe. I Ruslands 3 sidste kampe har de været igennem en 1-1 uafgjort mod Polen, dernæst fulgte en 1-0 sejr mod Bulgarien, mens de senest tabte 3-0 til Belgien.

Finland ogRusland – indbyrdes historik

Den 10 juni 2009 stod disse to nationer senest overfor hinanden i en landskamp, hvor det lykkedes Rusland at tage en 3-00 sejr. Finland går ind til opgøret med en historik mod Rusland, der siger 0-0-2 for deres seneste 2 landskampe.

Formstærk måltyv

Teemu Pukki er værd at holde øje med i øjeblikket, da han hakker kugler i kassen. Han var på pletten 3 gange i de seneste seks landskampe for Finland. Rusland håber, Artem Dzyuba kan finde formen frem endnu engang. Han er noteret for 3 mål i de seneste seks landskampe, og Rusland har brug for hans igen.