Fodbold som den mest konkurrencemæssige sport i Europa i 2022

Man skulle nærmest ikke tro at fodbold kunne blive større, men det lader det til at blive. Den populære europæiske sportsgren er inde i et momentum med stigende interesse blandt fodboldspillere, klubber og fans. Europæisk fodbold går en spændende fremtid i møde inden for de næste par år. 

Folk er vilde med at se fodbold 

Fodbold er verdens største sportsgren i forhold til seere, fans og andre, som følger med. Der er mange, som placerer væddemål ved at bruge odds tips, og der er ligeledes mange personer, som tænder for fjernsynet for at se fodbold. Flere personer vælger endda at kombinere de to ting.

Vi kan se den stigende interesse med tal fra det seneste europæiske mesterskab i fodbold. Kig blot på Norge, som ikke var med ved slutrunden. Der var 1,513 millioner personer i Norge, som så EM-finalen mellem Italien og England. I England, hvor finalen blev spillet med det engelske landshold på banen, var der 31 millioner, som så finalen i fjernsynet. Det er med til at understrege den enorme interesse i både store og små nationer. 

Over 310.000 danskere dyrker fodbold 

Ifølge tal fra DBU dyrker 250.264 mænd og 59.874 kvinder fodbold i Danmark. I 2020 var der i alt 310.138 registrerede fodboldspillere i Danmark. Dertil kommer naturligvis de spillere, som spiller fodbold i deres fritid. I løbet af det seneste årti har det samlede medlemstal svinget mellem 310.000 og det nåede højdepunktet på 356.754 i 2012. Det betyder at omkring 5-6 procent af den danske befolkning dyrker fodbold, og det er meget imponerende. 

Med det danske fodboldlandsholds succes på det seneste, forventes det at medlemstallet vil stige betydeligt. DBU laver en opgørelse over medlemstallet den 1. januar hvert år, og det sker med data fra de over 1560 fodboldklubber, der er i landet. 

Generelt er folk meget glade for at spille fodbold i Europa. I Spanien viser medlemstal at der er tæt på 1,1 millioner spillere registrerede i det spanske fodboldforbund. Der bor tæt på 47 millioner i Spanien og derfor er det omkring 2,3 % at befolkningen, som er officielle registrerede fodboldspillere. I England er antallet af fodboldspillere dalet fra 2,299 millioner til 1,866. Det er stadigvæk en imponerende procentdel på 3,3 % ud af befolkningen på 56 millioner personer. 

Voksende konkurrence og interesse

På professionel plan vokser fodbold også. I 2022 vil fodboldverden blive vidner til den første Europa Conference League finale. Turneringen er planlagt til at blive den tredjestørste turnering inden for europæisk fodbold. 

I 2022 vil der også være verdensmesterskab i fodbold i Qatar i slutningen af året. Det kommer blot 1,5 år efter det europæiske mesterskab. Dermed er fodbold lige nu inde i et momentum, som kan fremme konkurrence og interesse.

Fodbold går en interessant fremtid i møde

Der sker altså mange ting inden for europæisk fodbold på nuværende tidspunkt, og det bliver interessant at følge helt tæt på. Det forventes at medlemstal vil stige, konkurrencen bliver hårdere, og såvel klubfodbold som landshold vil opleve en øget interesse. Med startskuddet for Conference League og verdensmesterskabet i fodbold lige rundt om hjørnet vil alle europæiske øjne være på fodbold inden for de næste par år.