Førsteplads på spil i Der Klassiker, når Dortmund tager imod Bayern

Førerholdet Bayern München vil være opsatte på at udbygge forspringet til B. Dortmund, når de to hold tørner sammen på lørdag i 1. Bundesliga. De har en førsteplads at forsvare, men outsiderne vil være tændte på at skabe en overraskelse.

Med en placering som nummer 2 i stillingen har B. Dortmund samlet 30 point efter 13 kampe. På 31 point befinder Bayern München sig rangeret som nummer 1 for 13 afviklede kampe.

Der står en placering i den sjove ende af tabellen på spil, når B. Dortmund møder Bayern München. Begge har fået sparket den indledende del af sæsonen godt i gang og nu gælder det om at konsolidere. Hvem griber taktstokken? Svaret får vi på lørdag på Signal Iduna Park.

B. Dortmund oser af selvtillid inden deres kamp på lørdag, hvortil de ankommer med yderst respektable tal for deres seneste 10 kampe. B. Dortmund præsterede flotte 2.4 mål pr. kamp, eller sammenlagt 24 kasser. De indkasserede 13 mål, et gennemsnit på 1.3 pr. kamp med clean sheets i 1 af dem.

Bayern München kan inden deres kommende opgave fremvise en rimeligt god målform for deres seneste 10 kampe. De har et gennemsnit på 3.3 mål pr. kamp, svarende til 33 mål i alt. De måtte finde sig i 10 scoringer imod, eller et snit på 1 pr. kamp, hvor de holdt rent bur 3 gange.

Vores tip

Facts og finurligheder for B. Dortmund v Bayern München.

  • B. Dortmund har vundet i de seneste 11 hjemmebane kampe i træk;
  • B. Dortmund har vundet i seneste 6 af 7 kampe;
  • B. Dortmund har vundet i seneste 13 af 14 hjemmebane kampe;
  • B. Dortmund har scoret i seneste 45 af 47 kampe.
  • Bayern München har vundet i seneste 5 af 6 kampe;
  • Bayern München har vundet i seneste 4 af 5 udebane kampe;
  • Bayern München har scoret i seneste 106 af 108 kampe;
  • Bayern München har scoret i de seneste 40 udebane kampe i træk.

Form B. Dortmund mod Bayern München

B. Dortmund håber på yderligere point til samlingen.

B. Dortmund har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke VfB Stuttgart med 2-1. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 3-1 mod Sporting CP. De var dog tilbage på sejrskurs i den seneste opgave, der blev vundet 3-1 over Wolfsburg.

Bayern München fortsætter pointhøsten.

B. Dortmund vil være opsatte på at udvide den fine stime af resultater, som de på det seneste har fået sammensat. Bayern München har seks point at fremvise for deres seneste tre kampe, der åbnede med nederlag på 2-1 til Augsburg. De svarede stærkt igen mod Dynamo Kiev, som blev slået 1-2, før de sejrede 1-0 over Arminia Bielefeld.

 

B. Dortmund v Bayern München Indbyrdes historik

Bayern München vandt 4-2 på hjemmebane, da de to klubber sidste gang stod overfor hinanden på Allianz Arena i marts 2021 i 1. Bundesliga. Bookmakerne har B. Dortmund som favoritter til sejren i dette opgør. B. Dortmund møder Bayern München med en historik imellem klubberne, der siger 2-0-8 for deres seneste 10 kampe i 1. Bundesliga. Bayern München har fået et mindre overtag i forhold til deres kommende modstander indenfor deres seneste 10 møder. Kampe som i øvrigt havde har haft en tendens til at byde på et større antal mål.

Stilling i 1. Bundesliga

Tabellen i 1. Bundesliga giver os et overblik over, hvordan B. Dortmund og Bayern München hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 14. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point på lørdag på Signal Iduna Park i vente.

Manden med målnæsen

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Erling Haaland. Han har vist flaget for B. Dortmund med 10 mål for sæsonen og stod desuden for 1 i de seneste seks kampe.

Bayern München har til gengæld forhåbninger om, at Robert Lewandowski kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 14 mål i alle turneringer indtil videre, samt 8 i de seneste seks.