Førstepladsen er på højkant hos SønderjyskE

Det er næsten lige nøjagtig et år siden, at SønderjyskE senest tog favntag med AGF. Det skete 10. november 2019, hvor AGF vandt kampen, og mandag aften agerer de gæster, når SønderjyskE slår dørene op på Sydbank Arena til rundens sidste kamp i Superligaen.

AGF kommer til kampen med sæsonens første nederlag i bagagen, da FC København lykkedes med at få bremset David Nielsens tropper forrige søndag på Ceres Park. SønderjyskE kommer til gengæld marcherende ind med 10 point af de seneste 12 mulige. AGF vandt deres seneste opgør med 4-2, og har i det hele taget haft et fremragende greb om SønderjyskE i de senere år. Ikke siden august 2017 har SønderjyskE besejret AGF, og i mellemtiden har de afviklet ni opgør med seks sejre til følge til ‘GF.

Da de senest stod overfor hinanden i november sidste år, var stillingen 2-0 efter 60 minutter. Efter 70 minutter var stillingen 4-2! Parterne udvekslede scoringer i det 61., 64., 68. og 69. minut, hvor AGF hver gang bragte sig foran med to kasser igen efter reducering af SønderjyskE. Af deres seneste 10 indbyrdes kampe havde seks af dem under 2.5 mål, og af de fire undtagelser blev tre af dem afviklet i Aarhus. Sagt på en anden måde; deres seneste mange møder i Haderslev har haft en tendens til at gå den målfattige vej.

Førstepladsen er på spil i mandagskampen. Intet mindre. SønderjyskE bliver hængende på den, hvis de bare kan holde fast i det ene point, mens AGF springer direkte fra femte- til førstepladsen, hvis de kan rejse fra udekampen med alle tre point. Med tanke på dét, er der solid værdi i at satse på, at ingen af parterne for alvor går efter struben.

Flere interessante tips