Frankrig og Tyskland brager sammen i giganternes kamp

Frankrig går ind til et opgør mod Tyskland på tirsdag. Fussball Arena Munchen lægger tribuner til denne første af nationernes tre kampe i gruppespillet ved Euro 2020. Frankrig bringer en rangering som nummer 2 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Tyskland, der ankommer til Euro 2020 fra en rangering som nummer 12 på FIFAs verdensrangliste.

Inden deres første kamp ved EM 2020 forventer bookmakerne, at Frankrig kan spille med om førstepladsen i gruppen. Frankrig smadrede deres vej igennem kvalifikationsgruppen til en meget sikker førsteplads, og de er blandt en lille gruppe af nationer ved Euro 2020, som benævnes storfavoritter til titlen.

Tyskland går ind til EM-slutrunden som favoritter til at toppe den mest frygtindgydende gruppe ved EM 2020. De er ude efter at revanchere et elendigt VM i 2018, og har kikkerten rettet mod at vinde EM for første gang i 25 år. Tyskland havde ikke de store vanskeligheder ved at besætte en forventelig førsteplads i deres kvalifikationsgruppe, og de har sat næsen op efter en stor slutrunde ved Euro 2020.

Frankrig vs Tyskland stats and analysis

Frankrig søsætter deres EM 2020 kampagne med fremragende tal for deres seneste 10 landskampe. Frankrig scorede 2.5 i gennemsnit pr. kamp, og præsterede 25 mål i processen. De indkasserede 6 mål i egen ende, hvilket kaster et snit på 0.6 af sig pr. kamp, hvori de kæmpede sig til et clean sheet 5 gange.

Tyskland kommer til EM 2020 med masser af selvtillid efter fra deres seneste 10 landskampe. Tyskland snittede 3.7 kasser pr. kamp, hvori de scorede 37 og indkasserede 15 mål. Sidstnævnte kaster et snit på 1.5 af sig pr. kamp, da de holdt rent bur 5 gange.

Vurderet ud fra oddsene hos bookmakerne har vi en forholdsvis lige kamp i vente, når Frankrig skal op imod Tyskland. At sikre tre point i så vanskelig en turneringsåbner kan lægge grundlaget for en stor turnering, men hvor meget tør de risikere?

På papiret virker de to nationer jævnbyrdige, og vi kan meget vel have en forsigtig kamp i vente. Såvel Frankrig som Tyskland vil være påpasselige med ikke få point ud af deres åbningskamp.

Form Frankrig møder Tyskland

Frankrig i forrygende form.

Frankrig ser utroligt giftige ud i øjeblikket, hvor de spadserer fra det ene gode resultat til det næste. Deres seneste tre kampe gav først Frankrig en 2-0 sejr mod Kasakhstan, herefter fulgte en 1-0 sejr mod Bosnien-Hercegovina, mens de i den seneste kamp sikrede sig en 3-0 sejr mod Wales.

Tyskland drømmer om mere.

Tyskland har spillet under par på det seneste, for at stjæle et udtryk fra golfens verden. Altså resultater til den lidt mere negative side end ventet. Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Tyskland gik ned 2-1 i en kamp mod Nordmakedonien, hvorefter de noterede en 1-1 uafgjort mod Denmark mens den seneste kamp resulterede i en 7-1 sejr mod Letland.

Frankrig ogTyskland – indbyrdes historik

I den seneste kamp mellem Frankrig og Tyskland, formåede førstnævnte at holde fast i en kneben 2-1 sejr. Tyskerne har blot formået at vinde to af deres seneste 10 kampe mod Frankrig. De tabte til gengæld halvdelen af disse, så de er advaret før gigantmødet ved EM.

Topscorer i form

Frankrig kigger mod Antoine Griezmann til igen at ramme netmaskerne. Han er noteret for 3 garn på seks landskampe. Det er fristende at kigge efter Ilkay Gundogan i forsøget på at gætte en målscorer for Tyskland, da han sørgede for 3 mål i deres seneste seks landskampe.