Sverige skal forsvare førstepladsen i Georgien

Georgien tager den kommende torsdag imod Sverige i FIFA VM på Batumi Stadium. Georgien går ind til kampen på torsdag som nummer 93 på FIFAs verdensrangliste. Det indikerer en større forskel mellem nationerne, da Sverige kommer med en rangering som nummer 17. Georgien er placeret som nummer 4 i tabellen med 4 point efter 7 kampe. Sverige ligger på en placering som nummer 1 i stillingen med 15 point ovenpå deres 7 opgør.

Georgien vs Sverige statistik og historik

Mens Georgien kun kan gøre sig håb om at pynte rent kosmetisk på det endelige resultat, har gæsterne alt på spil. Sverige skal brugen en sejr for at holde sig inde i kampen om en mulig VM-billet.

Når det kommer til mål, er Georgien ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 5 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 0.5 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 15 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.5 pr. kamp med 0 clean sheets undervejs. 

Sverige kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1.7 scoringer for deres foregående 10 kampe, inden deres duel på torsdag. De lavede selv 17 garn i takt med, at de måtte finde sig i 7 mål imod. Det giver et snit på 0.7 pr. kamp, hvori de klarede rent bur 6 gange.

Nøgletal for Georgien og Sverige.

  • Georgien har tabt i de seneste 4 hjemmebane kampe i træk;
  • Georgien ikke vundet i de seneste 11 hjemmebane kampe i træk;
  • Georgien har tabt i seneste 5 af 6 hjemmebane kampe;
  • Georgien har indkasseret mål i seneste 26 af 28 kampe.
  • Sverige har vundet i seneste 5 af 6 kampe;
  • Sverige har scoret i seneste 11 af 13 kampe;
  • I 4 of 6 seneste Sverige kampe var antal mål OVER 2.5;
  • Sverige har ikke indkasseret mål i seneste 4 af 6 kampe.

Form Georgien mod Sverige

Georgien håber på frisk start.

Georgien ankommer til kampen på torsdag på nakken af en virkelig dårlig formkurve i de senere uger. Georgien har været igennem et par skuffelser i løbet af deres seneste tre kampe. Mod Bulgarien tabte de 4-1, Grækenland også viste sig for stærke i en 2-0 sejr. Der var dog opmuntring at hente i den seneste kamp, hvor Georgien formåede at vinde 2-1 over Kosovo.

Sverige inde i god stime.

Sverige vil være opsatte på at udvide den fine stime af resultater, som de på det seneste har fået sammensat. I deres seneste tre kampe formåede Sverige først at banke Grækenland med 2-1. Herefter nedlagde de også Kosovo med 3-0, inden stimen stoppede mod Grækenland, der vandt en 2-0 sejr.

Georgien v Sverige Indbyrdes historik

Sverige vandt 1-0 på hjemmebane, da de to klubber sidste gang stod overfor hinanden på Friends Arena i marts 2021 i FIFA VM. Georgien går ind til opgøret med en historik mod Sverige, der siger 0-0-1 for deres seneste kampe.

Stillingen i FIFA VM

Stillingen i FIFA VM inden den kommende runde 9 fortæller os, hvor Georgien og Sverige ligger placeret i forhold til hinanden inden deres indbyrdes opgør. Det bliver uden tvivl en interessant duel om de tre point på torsdag på Batumi Stadium.

Formstærk måltyv