Ghana mod Uruguay – Optakt, Spilfiduser, Odds

Ghana og Uruguay går i kødet på hinanden på fredag, når de skal have afgjort deres endelige skæbne i gruppespillet ved FIFA VM. Kampen finder sted på Al Janoub Stadium.

Efter kampene i anden runde af gruppespillet er Ghana nummer 2 med 3 point, mens Uruguay har 1 point og er nummer 4. Ghana ligger nummer 61 på verdensranglisten hos FIFA, mens Uruguay befinder sig på en placering som nummer 14 i verden.

Som forholdsvis store outsidere i deres pulje, vil det være en overraskelse, hvis Ghana ser mere af denne turnering end gruppespillet. Men de har muligheden inden sidste runde og står i et monster revanche opgør mod Uruguay.

Førstepladsen i gruppestadiet når Uruguay ikke, men de er en trussel for alle modstandere. De har for vane at klare sig igennem deres pulje, problemerne indtræffer først, når knockout-fasen banker på.

Form Ghana mod Uruguay

Ghana har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Schweiz med 0-2. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 3-2 mod Portugal. De var dog tilbage på sejrskurs i den seneste opgave, der blev vundet 2-3 over Sydkorea. Ghana var i stand til at vinde 7 af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort 0 gange. De led også 3 nederlag i denne serie.

Ghana har godt med selvtillid, når det kommer til mål inden deres kommende kamp den kommende fredag Deres seneste 4 kampe kastede fornemme 1.6 mål af sig pr. kamp, eller sammenlagt 16 garn. De lukkede 19 mål ind i samme tidsrum, et snit på 1.9 pr. kamp med clean sheets i 1 af dem.

Bedømt ud fra deres seneste tre kampe, kan vi forvente lidt af hvert for Uruguay i øjeblikket. Mod Canada satte de sig igennem i en 2-0 sejr, før de spillede 0-0 mod Sydkorea. I sidste runde gik de dog ned med 2-0 mod Portugal. Uruguay var i stand til at vinde 6 af deres seneste 10 kampe, mens de spillede uafgjort 2 gange. De led også 2 nederlag i denne serie.

Uruguay kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1 scoringer for deres foregående 10 kampe, inden deres duel på fredag. De lavede selv 10 garn i takt med, at de måtte finde sig i 8 mål imod. Det giver et snit på 0.8 pr. kamp, hvori de klarede rent bur 5 gange.

Ghana går ind til deres tredje kamp i FIFA VM gruppespillet med tre point og vil være opsatte på at slippe igennem uden nederlag. Selv med uafgjort her står de med gode chancer for at nå næste runde i anden halvdel af gruppefasen. Uruguay går ind til sidste runde med et meget klart mål. Eftersom de kun er noteret for et point indtil videre, skal der vindes i deres sidste kamp, ellers er det farvel og tak.

Såvel Ghana som Uruguay har spillet en del målfattige kampe i den senere tid. Når de så oveni købet tørner sammen, skal vi næppe forvente målregn over Al Janoub Stadium i den kommende runde.

Facts og finurligheder for Ghana v Uruguay.

  • Ghana scorede i 14 af deres seneste 16 kampe
  • 6 af Ghana’s seneste 8 kampe havde under 3.5 mål
  • 10 af Uruguay’s seneste 12 kampe havde under 3.5 mål
  • Uruguay har ikke tabt 9 af 10 af deres seneste kampe
  • 6 af Uruguay’s seneste 8 kampe havde under 2.5 mål
  • Der er ikke scoret imod Uruguay i 7 af de seneste 8 kampe

Stilling

Ghana mod Uruguay – indbyrdes historik

Topscorer

Da en ny FIFA VM turnering kun lige har taget sin begyndelse, er det fortsat svært at sige, hvem der profilerer sig mest på målfronten. For både Ghana og Uruguay er der dog masser af spændende spillere, og vi har oplistet nogle af de formstærke navne, der kan forventes på måltavlen.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Ghana høstede tre point i 7 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 0 gange og led 3 nederlag i denne serie. Uruguay sikrede sig 6 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 2 gange samt 2 nederlag.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 6 af Ghanas sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 2.2 mål i gennemsnit i denne stime. Der var gevinst på over 2.5 mål i 3 af gæsternes foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 1.7 mål i disse kampe.

BTTS & FIRST TO SCORE

Overraskende nok scorede Ghana kun kampens første mål i 3 af deres seneste 10 kampe. Uruguay scorede åbningsmålet i 6 af deres seneste 10 kampe.