Hammarby mod IFK Goteborg i Allsvenskan runde 13 – optakt, odds og spilfiduser

Det ligner en vanskelig opgave at opbygge en sag på vegne af IFK Goteborg på mandag i Allsvenskan. Alt andet end en sejr til Hammarby vil være en overraskelse, i hvert fald hvis man blot vurderer ud fra bookmakernes odds på kampen.

Hammarby lægger beslag på placeringen som nummer 4 i Allsvenskan med 21 point for deres første 12 kampe. Differencen til IFK Goteborg er 1 point, hvilket rangerer sidstnævnte som nummer 7 i tabellen for 12 kampe.

De går ind til kampen som store outsidere, men IFK Goteborg ved, at de kan overhale Hammarby i stillingen i Allsvenskan med en sejr den kommende mandag.

Hammarby kommer til deres næste Allsvenskan kampe med et beskedent gennemsnit på 1.4 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede 14 gange og indkasserede selv 9 mål. Det er 0.9 mål i snit pr. kamp, hvori de holdt rent bur 5 gange.

IFK Goteborg er i øjeblikket anstændige målscorere med 12 kasser i deres seneste 10 kampe eller 1.2 mål i gennemsnit. Deres modstandere stod i samme periode for 10 mål, mens IFK Goteborg præsterede 3 “clean sheets”. De indkasserede i snit 1 mål pr. kamp.

Vores tip

Facts og finurligheder for Hammarby v IFK Goteborg.

 • Hammarby scorede i 39 af deres seneste 41 hjemmekampe
 • Hammarby har ikke tabt 20 af 22 af deres seneste hjemmekampe
 • Hammarby har ikke vundet 8 af 10 af deres seneste kampe
 • Der er scoret imod Hammarby i 7 af de seneste 9 kampe
 • I 3 af de seneste 4 hjemmekampe Hammarby har spillet, har begge hold scoret
 • IFK Göteborg scorede i 12 af deres seneste 14 kampe
 • Der er scoret imod IFK Göteborg i 8 af de seneste 10 kampe
 • I 3 af de seneste 4 udekampe IFK Göteborg har spillet, har begge hold scoret
 • IFK Göteborg scorede i deres seneste 4 udekampe
 • Der er scoret imod IFK Göteborg i 5 af de seneste 6 udekampe
 • Hammarby har har ikke tabt i de 11 seneste kampe i træk mod IFK Göteborg
 • I 17 ud af 19 seneste Hammarby kampe mod IFK Göteborg var antallet af mål under 3.5
 • I 8 ud af 9 seneste Hammarby hjemmekampe mod IFK Göteborg var antallet af mål under 3.5
 • Hammarby har har ikke tabt i 10 af 12 seneste hjemmekampe mod IFK Göteborg
 • Hammarby har vandt i 5 af 6 seneste hjemmekampe mod IFK Göteborg

Form Hammarby mod IFK Goteborg

Hammarby drømmer om at stoppe ringe stime.

Bare ét point forhindrer Hammarby i at have gået tomhændede igennem deres seneste tre kampe. De fik tæsk 1-0 af IFK Vaernamo, før de sikrede det ene point i en 2-2 kamp mod Hacken. Nyt nederlag ventede i den seneste opgave mod Djurgarden, som satte sig igennem med 1-0.

IFK Goteborg i fantastisk form.

IFK Goteborg har været i kanonform i de seneste tre kampe, der ganske enkelt har kastet maksimumpoint af sig. Først blev GIF Sundsvall nedlagt 2-0, hvorpå Sirius blev fejet til side med 1-2. Senest gik formen ud over Degerfors, der blev slået med 2-0.

I skrivende stund skulle der kun være to spillere, som ikke er til rådighed for Hammarby, når de skal i aktion mod IFK Goteborg. Oliver Nnonyelu Dovin og Jon Gudni Fjoluson er alle ude af truppen, som Hammarby tager imod IFK Goteborg med på Tele2 Arena.

Hammarby v IFK Goteborg Indbyrdes historik

Hammarby sørgede for at efterlade deres kommende modstander tomhændede efter deres seneste indbyrdes duel. De nappede alle tre point efter en sejr på 3-0 tilbage i september 2021 i Allsvenskan. Hammarby går ind til opgøret med en historik mod IFK Goteborg, der siger 6-4-0 for deres seneste 10 kampe i Allsvenskan. Over 2.5 mål gav gevinst på oddset 6 gange i de seneste 10 kampe mellem Hammarby og IFK Goteborg. Begge hold var på tavlen 5 gange i deres seneste 10 møder.

Stilling i Allsvenskan

Tabellen i Allsvenskan giver os et overblik over, hvordan Hammarby og IFK Goteborg hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 13. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point den kommende mandag på Tele2 Arena i vente.

Hammarby mod IFK Goteborg – Formstærke spillere

Kigger man mulighederne for en målscorer igennem, bør man overveje at stoppe ved Darijan Bojanic, der viser god form for Hammarby. Han fandt vej til netmaskerne 2 gange i hans seneste kampe i Allsvenskan. Dén total øger han gerne mod IFK Goteborg.

Gæsterne krydser fingre for Marcus Berg til at score igen efter 5 Allsvenskan mål i deres seneste kampe i denne turnering.