Hertha Berlin mod B. Dortmund i 1. Bundesliga runde 17 – optakt, odds og spilfiduser

B. Dortmund skal teste formen af mod Hertha Berlin på lørdag, når de mødes i 1. Bundesliga på Olympiastadion. Det lugter af tre point til førstnævnte, som sigter imod at konsolidere sig i toppen. Sidstnævnte har dog næppe planer om at overgive sig frivilligt, og point her kan give et stærkt boost til selvtilliden.

Efter 16 kampe afviklet er Hertha Berlin placeret nummer 14 i stillingen med 18 point. Der er 16 points forskel til B. Dortmund, der som nummer 2 har samlet 34 point sammen.

Hertha Berlin har brug for en sejr den kommende lørdag for at lukke afstanden til B. Dortmund i stillingen i 1. Bundesliga. Afstanden i tabellen skulle helst ikke blive større, og værterne vil være forsigtige med ikke at lade gæsterne komme til fadet.

Når det kommer til mål, er Hertha Berlin ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 10 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 15 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.5 pr. kamp med 2 clean sheets undervejs.

B. Dortmund rejser til deres kommende kamp med fine tal at fremvise fra deres foregående 10 kampe. Nydelige 2.2 mål pr. kamp, 22 kasser i alt, ville de fleste være tilfredse med. De måtte pille bolden ud ad eget net 11 gange, eller 1.1 gange pr. kamp, hvor de præsterede 2 clean sheets.

Vores tip

Facts og finurligheder for Hertha Berlin v B. Dortmund.

  • Hertha Berlin har ikke tabt 15 af 17 af deres seneste hjemmekampe
  • Hertha Berlin har ikke vundet 6 af 7 af deres seneste kampe
  • B. Dortmund scorede i 35 af deres seneste 37 udekampe
  • Der er scoret imod B. Dortmund i de seneste 10 udekampe
  • I 7 af de seneste 8 kampe B. Dortmund har spillet, har begge hold scoret
  • Hertha Berlin har scoret imod i de seneste 10 kampe i træk de har spillet mod B. Dortmund
  • Hertha Berlin har har ikke vundet i 12 af 13 seneste kampe mod B. Dortmund
  • I de seneste 5 hjemmekampe i træk Hertha Berlin har spillet mod B. Dortmund har begge hold scoret
  • Hertha Berlin har tabte i de 5 seneste kampe i træk mod B. Dortmund
  • I de seneste 3 Hertha Berlin hjemmekampe mod B. Dortmund var summen af mål over 2.5

Form Hertha Berlin mod B. Dortmund

Hertha Berlin drømmer om mere.

Hertha Berlin har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. De delte point i 2-2 kamp mod VfB Stuttgart, før de sejrede 2-0 mod Arminia Bielefeld. Desværre blev sejren fulgt op af et 4-0 nederlag mod Mainz 05.

B. Dortmund håber på yderligere point til samlingen.

B. Dortmund virker i fin form før deres kommende opgave. Deres seneste tre kampe kastede først en sejr af sig mod Besiktas, der blev nedlagt 5-0. Herefter spillede de 1-1 mod Bochum, hvorpå Greuther Fuerth blev besejret 3-0.

Hertha Berlin v B. Dortmund Indbyrdes historik

B. Dortmund vandt 2-0 på hjemmebane, da de to klubber sidste gang stod overfor hinanden på Signal Iduna Park i marts 2021 i 1. Bundesliga. Bookmakerne har Hertha Berlin som favoritter til sejren i dette opgør. Hertha Berlin møder B. Dortmund med en historik imellem klubberne, der siger 1-3-6 for deres seneste 10 kampe i 1. Bundesliga. B. Dortmund har fået et mindre overtag i forhold til deres kommende modstander indenfor deres seneste 10 møder. Kampe som i øvrigt havde har haft en tendens til at byde på et større antal mål.

Stilling i 1. Bundesliga

Tabellen i 1. Bundesliga giver os et overblik over, hvordan Hertha Berlin og B. Dortmund hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 17. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point den kommende lørdag på Olympiastadion i vente.

Manden med målnæsen

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Stevan Jovetic. Han har vist flaget for Hertha Berlin med 5 mål for sæsonen og stod desuden for 4 i de seneste seks kampe.

B. Dortmund har til gengæld forhåbninger om, at Erling Haaland kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 13 mål i alle turneringer indtil videre, samt 6 i de seneste seks.