Holland lammer Letland på vej mod VM-billetten

Letland har fordel af hjemmebane på Daugava Stadium, når Holland kommer forbi på fredag til et opgør i VM-kvalifikationen. Letland går ind til kampen på fredag som nummer 135 på FIFAs verdensrangliste.

Det indikerer en større forskel mellem nationerne, da Holland kommer med en rangering som nummer 11. Letland er placeret som nummer 5 i tabellen med 5 point efter 6 kampe. Holland ligger på en placering som nummer 1 i stillingen med 13 point ovenpå deres 6 opgør.

Letland vs Holland statistik og historik

Mens Letland kun kan gøre sig håb om at pynte rent kosmetisk på det endelige resultat, har gæsterne alt på spil. Holland skal bruge en sejr for at holde sig inde i kampen om en mulig VM-billet.

Nøgletal for Letland og Holland.

  • I 3 of 5 seneste Letland kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • Letland har indkasseret mål i seneste 5 af 7 kampe;
  • I 2 of 4 seneste Letland kampe var antal mål OVER 3.5.
  • Holland er ubesejret i de seneste 5 kampe i træk;
  • Holland har vundet i seneste 4 af 5 kampe;
  • Holland har scoret i seneste 11 af 13 kampe;
  • I 4 of 6 seneste Holland kampe var antal mål OVER 3.5.

Form Letland møder Holland

Letland håber på yderligere point til samlingen.

Der ter vanskeligt at pege fingre ad Letland, da den seneste tids resultater i det store billede har levet op til forventningerne. Letland har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Et møde med Gibraltar sluttede 3-1, hvorpå et 2-0 nederlag mod Norge fulgte. Deres nyligste kamp mod Montenegro endte målløst 0-0.

Holland fortsætter pointhøsten.

Holland vil være opsatte på at udvide den fine stime af resultater, som de på det seneste har fået sammensat. Holland er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. De spillede 1-1 mod Norge, hvorefter to storsejre fulgte. De smadrede Montenegro 4-0, hvorefter de pulveriserede Tyrkiet med 6-1.

Bookmakerne har i skrivende stund oddset på en hjemmesejr til 41.00, hvorimod udesejren giver 1.07 på oddset.

Letland v Holland Indbyrdes historik

Holland formåede at holde buret rent i deres seneste opgør mod Letland i VM-kvalifikationen. I begge løb de også med tre point, da de vandt 2-0 i marts 2021 og 2-0 i juni 2015.

Stilling i FIFA VM

Den nuværende stilling i gruppespillet viser os, hvor Letland og Holland befinder i tabellen i forhold til hinanden inden dette opgør. Der er helt sikkert lagt op til en spændende duel om de tre point i denne runde 7 på fredag.

Flere mål i vente

Er man på jagt efter en målscorer, kunne det ligne en god idé at holde på Vladslavs Gutkovskis. Han er topscorer for Letland med tre mål for de seneste seks kampe.

Holland krydser til gengæld fingre for, at Mephis Depay kan finde vej til netmaskerne igen. Han er oppe på syv mål i de seneste seks.