Holland drømmer igen om titler før kamp mod Tjekkiet

Vi har fået overstået gruppespillet ved EM 2020, hvorfra Holland klarede sig suverænt igennem. De møder nu Tjekkiet på Puskas Arena på søndag i denne kamp i 1/8 finalen.

Mens Holland går ind til Euro 2020 som nummer 16 på FIFAs verdensrangliste, er der en pænt stor forskel til modstanderen. Tjekkiet går ind til turneringen som nummer 40 på ranglisten.

Holland havde meget få problemer med at sikre en yderst ventet førsteplads i gruppespillet, og de har fået smag på meget mere ved Euro 2020.

Tjekkiet gik ind til sidste runde i gruppespillet på førstepladsen og kom ud på den anden side på tredjepladsen. Videre kvalifikation var dog aldrig i fare og målet hedder nu nationens tredje finale ved et EM.

Holland vs Tjekkiet statistik og historik

Holland søsatte deres EM 2020 kampagne med fremragende tal for deres seneste 10 landskampe. Holland scorede 2.8 i gennemsnit pr. kamp, og præsterede 28 mål i processen. De indkasserede 9 mål i egen ende, hvilket kaster et snit på 0.9 af sig pr. kamp, hvori de kæmpede sig til et clean sheet 5 gange.

Holland har været urørlige indtil nu ved Euro 2020 og fejet al modstand til side på vejen mod ni point i gruppespillet. På baggrund af så dominerende resultater er Holland store favoritter til også at se kvartfinalen.

Tjekkiet slap helskindet igennem gruppespillet på tredjepladsen med fire point. De er stadig outsidere til titlen, men vil på en god dag være en håndfuld for alle modstandere.

Form Holland møder Tjekkiet

Holland udvider sejrsstimen.

Holland rider på toppen af en formkurve og fortsætter med at feje det meste modstand til side.

Deres seneste tre kampe gav først Holland en 3-2 sejr mod Ukraine, herefter fulgte en 2-0 sejr mod Østrig, mens de i den seneste kamp smaderede Nordmakedonien i en 3-0 sejr.

Tjekkiet håber på yderligere point til samlingen.

Der er vanskeligt at pege fingre ad Czech Republic, da den seneste tids resultater i det store billede har levet op til forventningerne.

Czech Republic seneste 3 kampe byder på en 2-0 sejr mod Skotland, en 1-1 uafgjort mod Kroatien og senest et 1-0 nederlag mod England.

Den 13 oktober 2015 stod disse to nationer senest overfor hinanden i en landskamp, hvor det lykkedes Tjekkiet at tage en 3-2 sejr.

Holland møder Tjekkiet med en historik imellem klubberne, der siger 3-1-4 for deres seneste 8 kampe.

Flere mål i vente

Memphis Depay har leveret varen for Holland i deres seneste kampe. Både han og hans landsmænd satser på, at han kan føje flere mål til de 7, han præsterede i deres seneste seks landskampe.

Med 4 garn i Tjekkiet seneste seks landskampe har Patrik Schick gjort opmærksom på sig selv på den positive måde. Han sætter naturligvis næsen op efter at lægge til totalen, hvis han kommer på banen.