Ukraine udfordrer Hollands forsøg på åbningssejr

Opgøret mellem Holland og Ukraine har kick off på søndag på Johan Cruijff Arena til en kamp i første runde af gruppespillet ved Euro 2020. Holland ankommer til Euro 2020 placeret 16 på FIFAs verdensrangliste, og er dermed forholdsvis tæt på Ukraine, der kigger på turneringen fra en plads som nummer 24.

Holland er storfavoritter til at sikre adgang til næste runde via en førsteplads i gruppespillet. De mest optimistiske af deres fans drømmer selvfølgelig om, at Holland løfter trofæet igen som ved EM 1988. Selvom de kun gik videre til slutrunden via en andenplads i kvalifikationsgruppen, opnåede Holland point nok til, at det havde givet førstepladsen i visse andre grupper.

Selvom de er outsidere til førstepladsen i gruppespillet ved EM 2020 bør Ukraine have en god chance for at kvalificere sig til knock out-runden. Det ville være en kærkommen revanche for Euro 2016, hvor de ikke scorede ét eneste mål. Ukraine indtog førstepladsen i deres kvalifikationsgruppe til EM-slutrunden efter en yderst overbevisende kampagne. At dømme efter de odds, bookmakerne har sat op, kan det dog blive både “3 kampe og et bad” eller en overraskelse fra Ukraines side.

Holland vs Ukraine stats and analysis

Holland søsætter deres EM 2020 kampagne med fremragende tal for deres seneste 10 landskampe. Holland scorede 2.8 i gennemsnit pr. kamp, og præsterede 28 mål i processen. De indkasserede 11 mål i egen ende, hvilket kaster et snit på 1.1 af sig pr. kamp, hvori de kæmpede sig til et clean sheet 4 gange.

Ukraine har ikke just sat fodboldverdenen i brand på det seneste, når det kommer til mål. Ukrainescorede middelmådige 17 kasser i deres seneste 10 landskampe, hvorved de opnår et gennemsnit på bare 1.7 mål pr. kamp. De holdt modstanderen fra scoring 5 gange i de kampe, hvori de lukkede sammenlagt 7 mål ind eller 0.7 i snit.

Det vil være en skuffelse for Holland, hvis de ikke formår at trække sig sejrrigt ud af deres åbningskamp ved Euro 2020. De sætter næsen op efter et ukompliceret gruppespil og bør have kvalitet nok til at gøre det af med Ukraine.

Har Ukraine kvalitet nok til at sikre så meget som ét point i denne første kamp ved EM 2020? Bookmakerne synes at tro, at det er et spørgsmål om, hvor stort nederlaget bliver.

Form Holland vs Ukraine

Holland bøjer sig ikke.

Holland går ind til kampen i håbet om at holde deres nuværende stærke momentum kørende med endnu et positivt resultat. I Hollands 3 sidste kampe har de været igennem en 7-0 sejr mod Gibraltar, dernæst fulgte en 2-2 uafgjort mod Skotland, mens de senest smadrede Georgien 3-0.

Ukraine håber på yderligere point til samlingen.

Ukraine har spillet til par på det seneste, for at stjæle et udtryk fra golfens verden. Altså resultater mere eller mindre efter bogen igennem de seneste uger, det være sig både positive og negative. Ukraine seneste 3 kampe byder på en 1-1 uafgjort mod Bahrain, en 1-0 sejr mod Nordireland og senest en 4-0 sejr mod Cypern.

Holland v Ukraine Fixture History

Da de senest spillede landskamp mod hinanden – den 11 august 2010 – slap begge af sted med æren i behold i en 1-1 kamp. Holland møder Ukraine med en historik imellem klubberne, der siger 1-1-0 for deres seneste 2 kampe.

Formstærk måltyv

Memphis Depay er værd at holde øje med i øjeblikket, da han hakker kugler i kassen. Han var på pletten 6 gange i de seneste seks landskampe for Holland. Ukraine kigger mod Andriy Yarmolenko til igen at ramme netmaskerne. Han er noteret for 2 garn på seks landskampe.