Iran mod USA – Optakt, Spilfiduser, Odds

Iran forbereder sig på at møde USA på tirsdag på Al Thumama Stadium. Kampen er en del af sidste runde i gruppespillet af FIFA VM.

Efter kampene i anden runde af gruppespillet er Iran nummer 2 med 3 point, mens USA har 2 point og er nummer 3. Iran går ind til kampen den kommende tirsdag som nummer 20, mens gæsterne fra USA kommer som nummer 16 på FIFA verdensrangliste.

Iran skal i sidste runde bruge en uafgjort, så slipper de videre til næste runde. En kæmpe overraskelse, sådan som turneringen startede, men de vil fighte til sidste blodsdråbe. Især mod USA.

USA går ind til sidste runde med to point. Derfor kræves en sejr over Iran, hvilket i så fald så også vil være nok til at gå videre. Der venter et drama!

Form Iran mod USA

Iran har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Nicaragua med 1-0. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 6-2 mod England. De var dog tilbage på sejrskurs i den seneste opgave, der blev vundet 0-2 over Wales.

Iran kommer til deres næste FIFA VM kampe med et beskedent gennemsnit på 0.8 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede 8 gange og indkasserede selv 15 mål. Det er 1.5 mål i snit pr. kamp, hvori de holdt rent bur 3 gange.

Efter tre point fra tre uafgjorte kampe i deres seneste tre opgaver, er USA på udkig efter en sejr. Mod Saudi Arabien spillede de 0-0, før de også delte point med Wales i en 1-1 kamp. Ny remis fulgte, da de spillede 0-0 mod England. USA vandt beskedne 3sejre i deres seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. De delte point med gæsterne 5gange, mens de tabte 2kampe.

USA er i øjeblikket anstændige målscorere med 11 kasser i deres seneste 10 kampe eller 1.1 mål i gennemsnit. Deres modstandere stod i samme periode for 12 mål, mens USA præsterede 2 “clean sheets”. De indkasserede i snit 1.2 mål pr. kamp.

Iran går ind til deres tredje kamp i FIFA VM gruppespillet med tre point og vil være opsatte på at slippe igennem uden nederlag. Selv med uafgjort her står de med gode chancer for at nå næste runde i anden halvdel af gruppefasen. Med uafgjort i deres første to kampe i FIFA VM turneringen, er der pres på nu for USA. De har ikke råd til endnu en kamp uden sejr.

Såvel Iran som USA har spillet en del målfattige kampe i den senere tid. Når de så oveni købet tørner sammen, skal vi næppe forvente målregn over Al Thumama Stadium i den kommende runde.

Facts og finurligheder for Iran v USA.

  • 16 af Iran’s seneste 17 kampe havde under 3.5 mål
  • Iran scorede i 22 af deres seneste 24 kampe
  • 8 af Iran’s seneste 10 kampe havde under 2.5 mål
  • Iran har ikke vundet 3 af 4 af deres seneste kampe
  • 17 af USA’s seneste 19 kampe havde under 3.5 mål
  • I de seneste 4 USA kampe, har summen af mål været under 2.5
  • USA har ikke tabt 9 af 11 af deres seneste kampe
  • USA har ikke vundet deres seneste 4 kampe
  • USA uafgjort 3 af 4 af deres seneste kampe

Stilling

Iran mod USA – indbyrdes historik

Topscorer

Da en ny FIFA VM turnering kun lige har taget sin begyndelse, er det fortsat svært at sige, hvem der profilerer sig mest på målfronten. For både Iran og USA er der dog masser af spændende spillere, og vi har oplistet nogle af de formstærke navne, der kan forventes på måltavlen.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Iran høstede tre point i 5 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 1 gange og led 4 nederlag i denne serie. USA sikrede sig 3 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 5 gange samt 2 nederlag.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 2 af Irans sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 1.1 mål i gennemsnit i denne stime. Der var gevinst på over 2.5 mål i 3 af gæsternes foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 1.5 mål i disse kampe.

BTTS & FIRST TO SCORE

Af deres seneste 10 kampe, var Iran først på tavlen 5 gange, mens gæsterne scorede kampens åbningsmål 4 gange i 10 kampe.