Island vs Portugal – Optakt, bedste Odds og gode tips

Den kommende kamp mellem Island og Portugal finder sted på Laugardalsvöllur den kommende tirsdag og er et opgør i fjerde runde af kvalifikationen til EM.

Oven på tredje rundes kampe i gruppespillet er Island placeret som nummer fem med tre point point, mens Portugal er nummer en med ni point point. Island går ind til deres kommende kamp som nummer 64 på FIFAs verdensrangliste. Der er et ret stort hul til de kommende modstandere fra Portugal, som ligger nummer 9 i verden.

Form Island mod Portugal

Island har været frem og tilbage i deres sidste tre kampe og desværre lidt mere tilbage end frem. Mod Bosnien-Hercegovina tabte de 3-0, hvorefter de vandt 0-7 over Liechtenstein. De var tilbage i rendestenen med et 1-2 nederlag mod Slovakiet. Island opnåede to sejre i deres foregående seks landskampe. De spillede uafgjort en gange og led tre nederlag, mens de scorede 19 og lukkede 16 mål ind.

Portugal har været i kanonform i de seneste tre kampe, der ganske enkelt har kastet maksimumpoint af sig. Først blev Liechtenstein nedlagt 4-0, hvorpå Luxembourg blev fejet til side med 0-6. Senest gik formen ud over Bosnien-Hercegovina, der blev slået med 3-0. Portugal præsterede flotte fire sejre i deres seks landskampe, der også gav dem nul uafgjorte og to nederlag. De smækkede 20 mål i kassen, mens de indkasserede fire.

Portugal går ind i deres næste kamp med imponerende 3 sejre i træk.

Vores tip

Facts og finurligheder for Island v Portugal.

  • Island har ikke vundet 11 af 13 af deres seneste hjemmekampe
  • Der er scoret imod Island i 13 af de seneste 15 hjemmekampe
  • I 5 af de seneste 6 hjemmekampe Island har spillet, har begge hold scoret
  • Island scorede i deres seneste 8 hjemmekampe
  • Island har ikke tabt 7 af 8 af deres seneste hjemmekampe
  • Portugal var i vandt 6 af deres seneste 8 kampe involveret i kampe med flere end 1.5 mål
  • Portugal var i vandt 3 af deres seneste 4 kampe involveret i kampe med flere end 3.5 mål
  • Portugal vandt 6 af 8 af deres seneste kampe
  • 6 af Portugal’s seneste 8 kampe havde over 2.5 mål
  • Portugal var i vandt 3 af deres seneste 4 kampe involveret i kampe med flere end 2.5 mål

Island vs Portugal – Seneste nyt

Island skulle bare have én spiller siddende, når de møder Portugal på Laugardalsvöllur.

Alfred Finnbogason sidder over for Island i deres kommende opgave på grund af en skade.

Portugal ser ud til at skulle se bort fra fire spillere til truppen, som den kommende tirsdag møder Island.

Det er navne som Ruben Dias, Renato Sanches, Diogo Jota og Pepe, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til Laugardalsvöllur.

Island mod Portugal – indbyrdes historik

Island vandt nul af deres foregående tre kampe mod Portugal, mens sidstnævnte vandt to af disse og resten sluttede uafgjort. Bookmakernes bedste odds på en uafgjort er 4.50 i skrivende stund.

Begge hold scorede i tre af de seneste tre kampe mellem Island og Portugal.

Spilfiduser for kampen

Aron Gunnarsson har været den bedste målskytte i EM for hjemmeholdet med tre mål på det seneste. Island satser på ham til at skinne igennem igen i deres kommende kamp. Portugal kigger til gengæld mod Cristiano Ronaldo i håb om, at han kan udvide totalen på syv mål i hans seneste kampe i EM.

Portugal skulle have en god chance for at komme på tavlen den kommende tirsdag, da Island kun præsterede to clean sheets i deres seneste 10 hjemmekampe. Gæsterne holdt rent bur fire gange i deres seneste 10 udekampe.

Der blev scoret over 2.5 mål i to kampe af de seneste tre kampe mellem disse to hold. Island præsterede et gennemsnit på 1.66 mål, mens Portugal snittede tre mål i disse. Begge hold scorede tre gange i disse kampe. Der blev scoret over 2.5 mål i fire af Islands seneste ti kampe på tværs af alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.2 mål på vejen. Der blev scoret mere end 2.5 mål i syv af de seneste ti kampe, som Portugal spillede i alle turneringer. De scorede i gennemsnit 2.9 mål undervejs i processen.