England tager fodbolden hjem eller alle gode gange tre for Italien

Dramaet spidser for alvor til nu, hvor vi er fremme ved den sidste kamp ved Euro 2020. Her skal Italien op imod England på Wembley på søndag i finalen.

Italien ankom til Euro 2020 placeret 7 på FIFAs verdensrangliste, og er dermed forholdsvis tæt på England, der kiggede på turneringen fra en plads som nummer 4.

Italien havde få problemer med at sikre en yderst ventet førsteplads i gruppespillet, og det gav smag på meget mere ved Euro 2020. De har som minimum holdt niveauet og afværget attentatforsøg fra farlige modstandere som VM-bronzevinderne Belgien samt Spanien.

England kæmpede sig til førstepladsen i deres pulje ved EM 2020, og tog en masse medvind ind til de følgende opgaver. Kampen mod Tyskland gav selvtillid, som England har bygget videre på, desværre med Danmark som offer undervejs. Nu venter et eventyr på Wembley for nationen, der jagter landets andet store trofæ og første Europamesterskab.

Italien vs England statistik og historik

Italien har været fantastisk kørende, når det kommer til målscoringens kunst. Italien hamrede 35 mål ind i deres seneste 10 landskampe, hvilket giver et gennemsnit på 3.5 mål pr. kamp. De præsterede at holde rent bur i 6 af disse kampe, hvori de indkasserede 6 mål til et gennemsnit på 0.6 pr. kamp.

England åbnede deres Euro 2020 kampagne med gode tal for deres foregående 10 Euro 2020 landskampe. England fik netmaskerne til at blafre 2.8 gange i gennemsnit pr. kamp, hvilket kaster en total på 28 kasser af sig. De indkasserede selv 3 mål, et snit på 0.3 mål pr. game, da de holdt rent bur i 8 af disse kampe.

Italien har været urørlige indtil nu ved Euro 2020 og fejet al modstand til side på vejen mod først ni point i gruppespillet. På baggrund af så dominerende resultater, ikke mindst mod Belgien og Spanien, er selvtilliden tårnhøj hos Italien, som nu står i finalen for tredje gang siden årtusindskiftet. Er tredje gang lykkens gang?

Alle havde regnet med, at England ville booke plads til knock out runden via en førsteplads i gruppespillet. Det formåede de også, men uden at imponere. Dét kom dog i første knock out runde mod Tyskland og England er kun blevet bedre siden. Senest med en kneben sejr over et sejt dansk landshold. Er fodbold rent faktisk på vej “hjem”, som sangen påstår?

Nøgletal for Italy og England.

Form Italien møder England

Italien er på rekordjagt.

Italien går ind til kampen i håbet om at holde deres nuværende stærke momentum kørende med endnu et positivt resultat.

Italiens seneste 3 kampe bød på en 2-1 sejr mod Østrig efter forlænget spilletid, en 2-1 sejr mod Belgien og senest en 1-1 mod Spanien, hvor sejren blev sikret via straffesparkskonkurrence.

England udvider sejrsstimen.

England vil være opsatte på at udvide den fine stime af resultater, som de på det seneste har fået sammensat.

I Englands 3 sidste kampe har de været igennem en 2-0 sejr mod Tyskland, dernæst fulgte en 4-0 sejr mod Ukraine, mens de senest nedkæmpede Danmark 2-1 efter forlænget spilletid.

Der var ingen vinder, da Italien og England senest stod overfor hinanden, da de delte goderne imellem sig i en 1-1 kamp den 27. marts 2018.

Italien går ind til opgøret med en historik mod England, der siger 4-2-1 for deres seneste 7 indbyrdes opgør.

Manden med målnæsen

At præstere 2 mål i de foregående seks landskampe for Italien gør naturligt Lorenzo Insigne til en spiller, alle modstandere holder et skarpt øje med.

Harry Kane har sigtekornet stillet ind på at udvide målhøsten ved Euro 2020. Han har stået for 4 basser i de seneste seks landskampe England har afviklet.