Østrig chanceløse mod Italiens stormtropper

Italy skal i kamp mod Austria i 1/8 finalen af Euro 2020, og det sker på Wembley på lørdag. Italy ankommer til Euro 2020 som nummer 7 på FIFAs verdensrangliste, hvilket indikerer en større forskel mellem nationerne, da Austria kommer med en rangering som nummer 23.

Der var høje forventninger til Italien allerede i gruppespillet og de leverede en sikker førsteplads. De drømmer selv om igen at opleve en finale ved en EM-slutrunde. Italien havde meget få problemer med at sikre en yderst ventet førsteplads i gruppespillet, og de har fået smag på meget mere ved Euro 2020.

Østrig vandt kampe nok i deres indledende gruppe til, at det havde kastet en førsteplads af sig i andre scenarier. Østrig måtte dog finde sig i andenpladsen, og kan imødese en ordentlig mundfuld i den kommende runde.

Italy vs Austria statistik og historik

Italy osede af selvtillid inden Euro 2020, hvortil de ankom med ekstraordinære gode tal for deres seneste 10 landskampe. Italy præsterede massive 3.3 mål pr. kamp eller sammenlagt 33 kasser, mens de samtidig kun tillod utrolige 4 mål imod. Det er et imponerende lavt gennemsnit på 0.4 pr. kamp med clean sheets i 6 af dem.

Italy har været urørlige indtil nu ved Euro 2020 og fejet al modstand til side på vejen mod ni point i gruppespillet. På baggrund af så dominerende resultater er Italien store favoritter til også at se kvartfinalen.

Det startede stærkt og sluttede godt for Austria i gruppespillet, hvorfra de kunne tage to sejre med. Det første gang i årtier, at nationen kan se frem til knock out kampe ved en større slutrunde og humøret er højt.

Form Italien møder Østrig

Italy er på rekordjagt.

Italien rider på toppen af en formkurve og fortsætter med at feje det meste modstand til side. Italiens seneste 3 kampe byder på en 3-0 sejr mod Tyrkiet, en 3-0 sejr mod Schweiz og senest en 1-0 sejr mod Wales.

Austria drømmer om mere.

Østrig har spillet til par på det seneste, for at stjæle et udtryk fra golfens verden. Altså resultater mere eller mindre efter bogen igennem de seneste uger, det være sig både positive og negative. I Østrigs 3 sidste kampe har de været igennem en 3-1 sejr mod Nordmakedonien, dernæst fulgte et 2-0 nederlag mod Holland, mens de senest udspillede Ukraine 1-0.

Da de senest spillede landskamp mod hinanden – den 20 august 2008 – slap begge af sted med æren i behold i en 2-2 kamp.

Flere mål i vente

Italien kigger igen mod Ciro Immobile til at stå for de nødvendige scoringer. Han har været varm på det seneste med 3 kasser i de seks foregående landskampe. Marko Arnautovic har sigtekornet stillet ind på at udvide målhøsten ved Euro 2020. Han har stået for 1 basse i de seneste seks landskampe Austria har afviklet.