Italien skal holde momentum mod Schweiz

Opgøret mellem Italien og Schweiz har kick off den kommende onsdag på Stadio Olimpico i Rom til en kamp i anden runde af gruppespillet ved Euro 2020. Italien bringer en rangering som nummer 7 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Schweiz, der ankommer til Euro 2020 fra en rangering som nummer 13 på FIFAs verdensrangliste.

Der er høje forventninger til, at Italien kan tage en sikker førsteplads i gruppespillet, og de drømmer selv om igen at opleve en finale ved en EM-slutrunde. Italien havde meget få problemer med at sikre en yderst ventet førsteplads i kvalifikationsgruppen, og det forventes, at de får en lang turnering ved Euro 2020.

Det bliver en hård kamp at overleve gruppestadiet, men Schweiz er en trussel for alle modstandere. De har for vane at klare sig igennem deres pulje, problemerne indtræffer først, når knock out-fasen banker på. Schweiz nappede førstepladsen i gruppen efter en særdeles god kvalifikations-runde, men selv bookmakerne er i tvivl, om der venter dem en god turnering eller et tidligt exit.

Italien vs Schweiz statistik og historik

Italien osede af selvtillid inden Euro 2020, hvortil de ankom med ekstraordinære gode tal for deres seneste 10 landskampe. Italien præsterede massive 3.8 mål pr. kamp eller sammenlagt 38 kasser, mens de samtidig kun tillod utrolige 4 mål imod. Det er et imponerende lavt gennemsnit på 0.4 pr. kamp med clean sheets i 6 af dem.

Enhver nation drømmer på at åbne turneringen med en sikker sejr og med 3-0 gevinsten i åbningskampen, leverede Italien på alle parametre.

Schweiz slap igennem deres første kamp ved EM 2020 med uafgjort 1-1 i bagagen. De havde sat næsen op efter mere, men glemte at holde presset, da føringen først var i hus.

Form Italien møder Schweiz

Italien i forrygende form.

Italien rider på toppen af en formkurve og fortsætter med at feje det meste modstand til side. Deres seneste tre kampe gav først Italien en 7-0 sejr mod San Marino, herefter fulgte en 4-0 sejr mod Tjekkiet, mens de i den seneste kamp sikrede sig en 3-0 sejr mod Tyrkiet.

Schweiz vanskelige at nedbryde.

Schweiz rider på en god formkurve og fortsætter med at høste resultater. I Schweiz’ 3 sidste landskampe har de været igennem en 2-1 sejr mod USA, dernæst fulgte en 7-0 sejr mod Liechtenstein, mens de senest noterede sigen 1-1 uafgjort mod Wales.

Italien ogSchweiz – indbyrdes historik

Da de senest spillede landskamp mod hinanden – den 5 juni 2010 – slap begge af sted med æren i behold i en 1-1 kamp. Italien går ind til opgøret med en historik mod Schweiz, der siger 1-3-0 for deres seneste 4 landskampe.

Flere mål i vente

Ciro Immobile scorede 4 gange i de seneste seks landskampe for Italien, og han håber selvfølgelig på at udvide totalen her. Mario Gavranovic scorede 4 gange i de seneste seks landskampe for Schweiz og han håber selvfølgelig på at udvide totalen her.