Gyser i Rom når Italien kæmper med Schweiz om VM-billetten

Italien er af bookmakerne gjort til forholdsvis klare favoritter, når de har besøg af Schweiz på fredag i FIFA VM. Tre point til favoritholdet betaler 1.62 i gevinst på oddset, når de tørner sammen på Stadio Olimpico. 

Italien bringer en rangering som nummer 4 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Schweiz. Sidstnævnte kan inden kampen på fredag fremvise en placering som nummer 14 på FIFAs verdensrangliste. 

Italien lægger beslag på placeringen som nummer 1 i FIFA VM med 14 point for deres første 6 kampe. Differencen til Schweiz er 0 point, hvilket rangerer sidstnævnte som nummer 2 i tabellen for 6 kampe.

Italien v Schweiz statistik og historik

Det er slet og ret førstepladsen, som er på spil, når Schweiz er på besøg i Italien. Det er samtidig revanche-opgør for deres duel under EM-slutrunden, som Italien overlegent vandt. Der bliver uden tvivl kog på i Rom fredag aften.

Når det kommer til mål, er Italien ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 14 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.4 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 3 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 0.3 pr. kamp med 7 clean sheets undervejs. 

Hvad målscoring angår, er Schweiz ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 15 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1.5 pr. kamp. De indkasserede 6 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 0.6 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 5 gange i denne serie.

Nøgletal for Italien og Schweiz.

  • Italien er ubesejret i de seneste 7 kampe i træk;
  • Italien er ubesejret i de seneste 9 hjemmebane kampe i træk;
  • I 10 of 12 seneste Italien kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • Italien har ikke indkasseret mål i seneste 7 af 9 kampe.
  • Schweiz er ubesejret i de seneste 6 kampe i træk;
  • Schweiz er ubesejret i de seneste 3 udebane kampe i træk;
  • I 5 of 7 seneste Schweiz kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • Schweiz har ikke indkasseret mål i seneste 5 af 7 kampe.

Form Italien møder Schweiz

Italien drømmer om mere.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for Italien igennem de seneste ugers kampe. Italien har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Litauen med 5-0. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 2-1 mod Spanien. De var dog tilbage på sejrskurs i den seneste opgave, der blev vundet 2-1 over Belgien.

Schweiz fortsætter pointhøsten.

Schweiz vil være opsatte på at udvide den fine stime af resultater, som de på det seneste har fået sammensat. Schweiz er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. De opnåede først 0-0 mod Nordirland, før de sejrede 2-0 over Nordirland. De fulgte op på sejren med ny gevinst, denne gang mod Litauen, der blev sat på plads i en 0-4 sejr.

Italien v Schweiz Indbyrdes historik

Der var gevinst på oddset, hvis du satsede på uafgjort, da Italien senest mødte Schweiz på St. Jakob Park. Ingen af de to lande formåede nemlig at gribe overtaget i kampen, der emmede ud i en 0-0. Italien møder Schweiz med en historik, der siger 2-4-0 for deres seneste 6 kampe i FIFA VM. De seneste 6 kampe mellem Italien og Schweiz har generelt været forholdsvis jævnbyrdige opgør.

Stilling i FIFA VM

Stillingen i gruppen inden den kommende runde 9 fortæller os, hvor Italien og Schweiz ligger placeret i forhold til hinanden inden deres indbyrdes opgør. Det bliver uden tvivl en interessant duel om de tre point på fredag på Stadio Olimpico.

Flere mål i vente