Italien og Spanien kæmper om plads i finalen

Dramaet spidser til nu, hvor vi fortsætter knock out runden ved Euro 2020. Her skal Italien op imod Spanien på Wembley den kommende tirsdag i semifinalen.

Italien bringer en rangering som nummer 7 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Spanien, der ankom til Euro 2020 fra en rangering som nummer 6 på FIFAs verdensrangliste.

Italien havde meget få problemer med at sikre en yderst ventet førsteplads i gruppespillet, og de har fået smag på meget mere ved Euro 2020. De drømmer selv om igen at opleve en finale ved en EM-slutrunde efter kiksede finaler i 2000 mod Frankrig og i 2012 mod Spanien.

Spanien gik ind til EM-slutrunden som storfavoritter hos bookmakerne til at både vinde deres gruppe samt nå langt ved turneringen.

I en overraskende hård gruppe lykkedes det ikke Spanien at indtage førstepladsen som ellers ventet. De sluttede dog godt af og har nu foreløbig overlevet to gange forlænget spilletid og sågar også en straffesparkskonkurrence.

Italy vs Spanien statistik og historik

Italien har været fantastisk kørende, når det kommer til målscoringens kunst. Italien hamrede 32 mål ind i deres seneste 10 landskampe, hvilket giver et gennemsnit på 3.2 mål pr. kamp. De præsterede at holde rent bur i 6 af disse kampe, hvori de indkasserede 4 mål til et gennemsnit på 0.4 pr. kamp.

Spanien har vist sig svingende på målfronten ved Euro 2020, idet de kan gå fra målfest til det modsatte på ingen tid. De har dog gode tal for deres seneste 10 landskampe. Spanien præsterede massive 3.3 mål pr. kamp eller sammenlagt 33 kasser, mens de samtidig kun tillod utrolige 8 mål imod. Det er et imponerende lavt gennemsnit på 0.8 pr. kamp med clean sheets i 5 af dem.

Italien overlod intet til tilfældighederne i gruppespillet, som de sejlede igennem med maksimumpoint på kontoen efter tre kampe. Sådan som Italien fik overstået de første tre kampe, er det ingen overraskelse nu at se dem i semifinalen.

Spanien har haft marginalerne på deres side i de første to knock out-runder. Få nationer overlever to gange forlænget spilletid og stryger til tops, men Spanien føler givetvis en grad af usårlighed efterhånden.

Form Italien møder Spanien

Italien i fantastisk målform.

Italien rider på toppen af en formkurve og fortsætter med at feje det meste modstand til side.

Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Italien sikrede sig en 1-0 sejr mod Wales, hvorefter de noterede en 2-1 sejr mod Østrig mens den seneste kamp resulterede i en 2-1 sejr mod Belgien.

Spanien udvider sejrsstimen.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for Spanien igennem de seneste ugers kampe.

I Spaniens 3 sidste kampe har de været igennem en 5-0 sejr mod Slovakiet, dernæst fulgte en 5-3 sejr mod Kroatien efter 3-3 i ordinær spilletid. Senest spillede de 1-1 mod Schweiz i en kamp, der først blev afgjort efter straffesparkskonkurrence.

Den 2 september 2017 stod disse to nationer senest overfor hinanden i en landskamp, hvor det lykkedes Spanien at tage en 3-0 sejr.

Italy går ind til opgøret med en historik mod Spanien, der siger 2-3-5 for deres seneste 10 kampe.

Full Time Betting

The bookmakers have the two sides more or less evenly matched in the betting market. Betting on Italy will pay out at 2.50, as bookies predict Italy are in with a 40% chance of beating Spain. If you wish to bet the draw, there are odds at 3.00 on offer, while an away win for Spain pays out at 2.90.

Hold øje med…

Kigger man på markedet for en målscorer, virker det som en god idé at holde på Lorenzo Insigne. Landsholdsspilleren fra Italien har fundet vej til netmaskerne 3 gange i deres seneste seks kampe.

Hold et vågent øje med Alvaro Morata til at levere dét, Spanien og alle andre hold har brug for i fodbold: mål. Han har været på rette sted 2 gange i de seneste seks landskampe.