Wales vælter Rom i jagt på førstepladsen mod Italien

Opgøret mellem Italien og Wales har kick off den kommende søndag på Stadio Olimpico i Rom til deres sidste kamp i gruppespillet ved Euro 2020. Italien ankommer til Euro 2020 placeret 7 på FIFAs verdensrangliste, og er dermed forholdsvis tæt på Wales, der kigger på turneringen fra en plads som nummer 17.

Der er høje forventninger til, at Italien kan tage en sikker førsteplads i gruppespillet, og de drømmer selv om igen at opleve en finale ved en EM-slutrunde. Italien havde meget få problemer med at sikre en yderst ventet førsteplads i kvalifikationsgruppen, og det forventes, at de får en lang turnering ved Euro 2020.

Waliserne har lettere overraskende sikret sig fire point inden sidste gruppekamp og kan endda tage førstepladsen med sejr. Dét havde få set komme før Euro 2020 tog sin begyndelse.

Italien vs Wales statistik og historik

Italien osede af selvtillid inden Euro 2020, hvortil de ankom med ekstraordinære gode tal for deres seneste 10 landskampe. Italien præsterede massive 3.5 mål pr. kamp eller sammenlagt 35 kasser, mens de samtidig kun tillod utrolige 4 mål imod. Det er et imponerende lavt gennemsnit på 0.4 pr. kamp med clean sheets i 6 af dem.

Wales har ikke ry for at være et målrigt hold i øjeblikket. Wales fandt kun vej til netmaskerne 13 gange i deres foregående 10 landskampe, hvilket giver et gennemsnit på blot 1.3 mål pr. kamp. De har dog været meget solide i defensiven med beskedne 7 indkasseret, hvilket kaster et yderst respektabelt snit af sig på 0.7 pr. kampe. Underligt nok præsterede de kun 4 clean sheets i disse kampe.

Efter sejre i begge deres første kampe ved EM-slutrunden oser Italien af selvtillid før deres sidste gruppekamp.

De to første kampe ved EM 2020 har indbragt Wales fire point, hvilket skulle være nok til videre adgang til næste runde. Men hvorfor ikke sigte mod at gøre det som ubesejret?

Form Italien møder Wales

Italien i forrygende form.

Italien rider på toppen af en formkurve og fortsætter med at feje det meste modstand til side. Deres seneste tre landskampe gav først Italienen 4-0 sejr mod Czech Republic, herefter fulgte en 3-0 sejr mod Tyrkiet, mens de i det seneste opgør udspillede Schweiz i en 3-0 sejr.

Wales fortsætter pointhøsten.

Wales går ind til kampen i håbet om at holde deres nuværende stærke momentum kørende med endnu et positivt resultat. Wales seneste 3 landskampe byder på en 0-0 uafgjort mod Albania, en 1-1 uafgjort mod Schweiz og senest en 2-0 sejr mod Tyrkiet.

Italien ogWales – indbyrdes historik

Den 6 september 2003 stod disse to nationer senest overfor hinanden i en landskamp, hvor det lykkedes Italien at tage en 4-0 sejr. Italien går ind til opgøret med en historik mod Wales, der siger 1-0-1 for deres seneste 2 landskampe.

Hold øje med…

Italien kigger igen mod Ciro Immobile til at stå for de nødvendige scoringer. Han har været varm på det seneste med 3 kasser i de seks foregående landskampe. Kieffer Moore scorede 2 gange i de seneste seks landskampe for Wales og han håber selvfølgelig på at udvide totalen her.