Italiens Europamestre i nervepirrende playoff mod store outsidere

Italiens forsøg på at sikre sig en plads ved VM i Qatar fortsætter torsdag, hvor Roberto Mancinis hold tager imod Nordmakedonien i semifinalen i deres VM 2022-kvalifikations-playoff i Palermo.

De to nationer kæmper om muligheden for at møde Portugal eller Tyrkiet i ”finalen”, som skal finde sted tirsdag den 29. marts. Som om det ikke var smertefuldt nok for Italien at misse VM 2018, risikerer nu at gå glip af to på hinanden følgende slutrunder. At følge slutrunden hjemme fra stuerne med det europæiske trofæ fra Euro 2020 i skabet vil være intet mindre end katastrofalt for Roberto Mancini og co.

Blot to sejre i deres sidste syv kampe i alle turneringer er et usædvanligt tyndt udbytte fra de italienske Europamestre. De har dog forbavsende nok aldrig tabt en VM-kvalifikationskamp på deres eget græs og går ind til torsdagens kamp som store favoritter til at få arbejdet gjort.

Det er ikke sådan, at Italien ligefrem sætter ild til græsset i øjeblikket på målfronten. De scorede forholdsvis beskedne 13 mål i de foregående 10 opgør, hvilket svarer til 1.3 mål pr. kamp. De lukkede samtidig tre mål ind, et gennemsnit på 0.3 pr. kamp med syv clean sheets undervejs.

Nordmakedonien rejser til deres kommende kamp med fine tal at fremvise fra deres foregående 10 kampe. Nydelige 2.3 mål pr. kamp, 23 kasser i alt, ville de fleste være tilfredse med. De måtte pille bolden ud ad eget net 11 gange, eller 1.1 gange pr. kamp, hvor de præsterede fem clean sheets.

Form Italien mod Nordmakedonien

Italien vandt beskedne to af deres seneste seks mulige hjemmekampe på eget græs. Af de resterede fire spillede de uafgjort fire gange og tabte nul, mens de scorede 10 og lukkede tre mål ind.

Nordmakedonien vandt af deres seneste seks mulige udekampe, mens de spillede to uafgjort og led ét nederlag. De scorede 16 mål, mens de samtidig indkasserede syv mål.

Vores tip

Facts og finurligheder for Italien v Nordmakedonien.

  • Italien har ikke tabt 40 af 41 af deres seneste kampe
  • Italien scorede i deres seneste 24 hjemmekampe
  • I 7 af de seneste 8 hjemmekampe Italien har spillet, har begge hold scoret
  • Der er scoret imod Italien i 7 af de seneste 8 hjemmekampe
  • Italien har ikke vundet 5 af 7 af deres seneste kampe
  • Nordmakedonien har ikke tabt 6 af 7 af deres seneste kampe
  • Nordmakedonien vandt 3 af 4 af deres seneste kampe

Italien vs Nordmakedonien – Seneste nyt

Italien kan have op til fire fraværende spillere, når de på torsdag skal i kamp mod Nordmakedonien.

Matteo Politano, Alessandro Bastoni, Giorgio Chiellini og Francesco Acerbi er alle ude af truppen, som Italien tager imod Nordmakedonien med på Stadio Renzo Barbera.

Italien mod Nordmakedonien – indbyrdes historik

De to nationer var i samme kvalifikationsgruppe forud for VM-slutrunden i 2018, hvor Italien åbnede med en ventet 3-2 sejr på udebane. Nordmakedonerne svarede dog igen med en ekstremt overraskende 1-1 kamp i Italien. Hjemmeholdet er således advaret.

Spilfiduser for kampen

Giovanni Di Lorenzo har været den bedste målskytte i for hjemmeholdet med to mål på det seneste. Italien satser på ham til at skinne igennem igen i deres kommende kamp. Nordmakedonien kigger til gengæld mod Ezgjan Alioski i håb om, at han kan udvide totalen på tre mål i hans seneste kampe.

Italien høstede tre point i syv af deres foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort to gange og led et nederlag i denne serie. Nordmakedonien sikrede sig fire sejre i deres seneste 10 udekampe, hvor det også blev til uafgjort to gange samt fire nederlag. Italien præsterede tre sejre uden at indkassere mål i deres seneste 10 kampe.

Der blev knaldet over 2.5 mål i kassen i seks af Italien’s seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer, hvori de selv scorede 2.1 mål i gennemsnit. Der var gevinst på over 2.5 mål i otte af gæsternes foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 1.6 mål i disse kampe.