Japan mod Costa Rica – Optakt, Spilfiduser, Odds

Det er anden runde af gruppespillet i FIFA VM turneringen, og vi skal ser nærmere på kampen mellem Japan og Costa Rica. Der er kick off den kommende søndag på Ahmed bin Ali Stadium.

Efter den første runde af kampe i gruppespillet er Japan nummer 2 med 3 point, mens Costa Rica har 0 point og er nummer 4. Japan går ind til kampen den kommende søndag som nummer 24, mens gæsterne fra Costa Rica kommer som nummer 31 på FIFA verdensrangliste.

Som forholdsvis store outsidere i deres pulje, vil det være en overraskelse, hvis Japan ser mere af denne turnering end gruppespillet. Det var i hvert fald holdningen inden turneringens start, men efter 2-1 over Tyskland har Japan enorme chancer for at gå videre til næste runde.

De er store outsidere til at gå videre fra gruppespillet ved FIFA VM, og Costa Rica har næppe kvalitet nok i rækkerne til at skabe en overraskelse.

Form Japan mod Costa Rica

Japan har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Et møde med Ecuador sluttede 0-0, hvorpå et 1-2 nederlag mod Canada fulgte. Deres nyligste kamp gav dog sejr, da Tyskland blev nedlagt med 1-2. Japan høstede tre point i 5 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 2 gange og led 3 nederlag i denne serie.

Japan har før kampen den kommende søndag et godkendt snit på 1.6 mål i deres forudgående 10 kampe. De var på pletten 16 gange, mens de indkasserede 20 mål. Det er lig med 2 i snit pr. opgør, hvor de holdt målet rent 1 gang.

I deres seneste tre kampe formåede Costa Rica først at banke Usbekistan med 1-2. Herefter nedlagde de også Nigeria med 2-0, inden stimen stoppede mod Spanien, der vandt en 7-0 sejr. Costa Rica var i stand til at vinde 7 af deres seneste 10 kampe, mens de spillede uafgjort 1 gange. De led også 2 nederlag i denne serie.

Costa Rica er i øjeblikket anstændige målscorere med 16 kasser i deres seneste 10 kampe eller 1.6 mål i gennemsnit. Deres modstandere stod i samme periode for 23 mål, mens Costa Rica præsterede 2 “clean sheets”. De indkasserede i snit 2.3 mål pr. kamp.

Japan sikrede sig en lettere nervøs 2-1 sejr i deres åbningskamp i FIFA VM mod Tyskland. Omend det ikke var helt overbevisende cifre, vil de være lettede over at komme af sted med tre point. Tænk at ankomme til FIFA VM slutrunden fuld af optimisme og så blive massakreret, som det skete for Costa Rica i deres første kamp mod Spanien. Kan de rejse sig i anden runde?

Såvel Japan som Costa Rica har spillet en del målfattige kampe i den senere tid. Når de så oveni købet tørner sammen, skal vi næppe forvente målregn over Ahmed bin Ali Stadium i den kommende runde.

Facts og finurligheder for Japan v Costa Rica.

  • I de seneste 5 Japan kampe, har summen af mål været under 3.5
  • Japan har ikke tabt 5 af 6 af deres seneste kampe
  • Der er ikke scoret imod Japan i 5 af de seneste 6 kampe
  • 23 af Costa Rica’s seneste 24 kampe havde under 3.5 mål
  • Costa Rica var i vandt 8 af deres seneste 10 kampe involveret i kampe med færre end 2.5 mål
  • Costa Rica har ikke tabt 12 af 13 af deres seneste kampe
  • Costa Rica vandt 8 af 10 af deres seneste kampe
  • Costa Rica var i vandt 8 af de seneste 10 kampe involveret i opgør, hvor der blev scoret under 3.5

Stilling

Japan mod Costa Rica – indbyrdes historik

Japan vandt 2 af deres foregående 3 kampe mod Costa Rica, mens sidstnævnte vandt 0 af disse og resten sluttede uafgjort. Bookmakernes bedste odds på en uafgjort er 4.33 i skrivende stund.

Begge hold scorede i 2 af de seneste 3 kampe mellem Japan og Costa Rica.

Topscorer

Med bare ét mål i FIFA VM på det seneste er Takashi Inui ivrig efter igen at komme på tavlen. Den kommende kamp præsenterer en god mulighed for at træde i karakter. Costa Rica sætter deres lid til, at Bryan Ruiz kan vise tænder igen efter 1 mål i de seneste seks kampe i FIFA VM.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Japan høstede tre point i 5 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 2 gange og led 3 nederlag i denne serie. Costa Rica sikrede sig 7 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 1 gange samt 2 nederlag.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 6 af Japans sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 1.8 mål i gennemsnit i denne stime. Over 2.5 blev der scoret i 4 af de forrige 10 kampe, som Costa Rica spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 1.4 mål i disse kampe.

Der blev scoret over 2.5 mål i 2 kampe af de seneste 3 kampe mellem disse to hold. Japan præsterede et gennemsnit på 2.33 mål, mens Costa Rica snittede 0.66 mål i disse. Begge hold scorede 2 gange i disse kampe.

BTTS & FIRST TO SCORE

Japan scorede kampens første mål i 4 af deres seneste 10 kampe.

Costa Rica holdt modstanderen fra scoring i 5 af deres seneste 10 kampe. Hjemmeholdet Japan formåede at holde rent mål 5 gange i deres seneste 10 kampe.