Japan mod Spanien – Optakt, Spilfiduser, Odds

Japan og Spanien går i kødet på hinanden den kommende torsdag, når de skal have afgjort deres endelige skæbne i gruppespillet ved FIFA VM. Kampen finder sted på Khalifa International Stadium.

Efter kampene i anden runde af gruppespillet er Japan nummer 2 med 3 point, mens Spanien har 4 point og er nummer 1. Japan ligger nummer 24 på verdensranglisten hos FIFA, mens Spanien befinder sig på en placering som nummer 7 i verden.

Som forholdsvis store outsidere i deres pulje, vil det være en overraskelse, hvis Japan ser mere af denne turnering end gruppespillet.

Spanien går ind til slutrunden som storfavoritter hos bookmakerne til at både vinde deres gruppe samt nå langt ved turneringen.

Form Japan mod Spanien

Det er alt eller intet for Japan i øjeblikket, når man kigger tilbage på deres seneste tre kampe og desværre for dem mest “intet”. De gik tomhændede fra banen i et 2-1 nederlag mod Canada, hvortil de svarede igen mod Tyskland i en 1-2 sejr. Den seneste kamp bød på en ny skuffelse, da de tabte 1-0 mod Costa Rica. Japan var i stand til at vinde 5 af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort 2 gange. De led også 3 nederlag i denne serie.

Japan har før opgøret på torsdag et anstændigt gennemsnit på 1.3 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede acceptable 13 mål samtidig med, at de indkasserede 20 mål. Det kaster et gennemsnit på 2 af sig pr. kamp, hvori de formåede at holde rent bur 1 gange.

Spanien er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. De sejrede med henholdsvis 0-1 og 7-0 over Portugal samt Costa Rica. Serien blev dog bremset mod Tyskland i sidste kamp, hvor det sluttede uafgjort 1-1. Spanien var i stand til at vinde 6 af deres seneste 10 kampe, mens de spillede uafgjort 3 gange. De led også 1 nederlag i denne serie.

Spanien rejser til deres kommende kamp med fine tal at fremvise fra deres foregående 10 kampe. Nydelige 2.3 mål pr. kamp, 23 kasser i alt, ville de fleste være tilfredse med. De måtte pille bolden ud ad eget net 18 gange, eller 1.8 gange pr. kamp, hvor de præsterede 4 clean sheets.

Japan går ind til deres tredje kamp i FIFA VM gruppespillet med tre point og vil være opsatte på at slippe igennem uden nederlag. Selv med uafgjort her står de med gode chancer for at nå næste runde i anden halvdel af gruppefasen. Med fire point i bagagen for deres første to kampe i FIFA VM går Spanien nu på udkig efter øge kontoen med endnu et positivt resultat.

Såvel Japan som Spanien har spillet en del målfattige kampe i den senere tid. Når de så oveni købet tørner sammen, skal vi næppe forvente målregn over Khalifa International Stadium i den kommende runde.

Facts og finurligheder for Japan v Spanien.

  • I de seneste 6 Japan kampe, har summen af mål været under 3.5
  • Japan har ikke tabt 6 af 7 af deres seneste kampe
  • Japan scorede i 4 af deres seneste 5 kampe
  • Der er ikke scoret imod Japan i 5 af de seneste 7 kampe
  • Spanien scorede i deres seneste 22 kampe
  • Spanien har ikke tabt 14 af 16 af deres seneste kampe
  • Spanien vandt 5 af 6 af deres seneste kampe
  • 3 af Spanien’s seneste 4 kampe havde over 2.5 mål

Stilling

Japan mod Spanien – indbyrdes historik

Topscorer

Da en ny FIFA VM turnering kun lige har taget sin begyndelse, er det fortsat svært at sige, hvem der profilerer sig mest på målfronten. For både Japan og Spanien er der dog masser af spændende spillere, og vi har oplistet nogle af de formstærke navne, der kan forventes på måltavlen.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Japan høstede tre point i 5 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 2 gange og led 3 nederlag i denne serie. Spanien sikrede sig 6 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 3 gange samt 1 nederlag.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 6 af Japans sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 1.8 mål i gennemsnit i denne stime. Over 2.5 blev der scoret i 5 af de forrige 10 kampe, som Spanien spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 2.4 mål i disse kampe. Spanien scorede mindst én gang i deres 23 forudgående kampe.

BTTS & FIRST TO SCORE

Imponerende nok scorede Spanien kampens første mål i 8 af deres foregående 10 kampe.

Japan præsterede 3 sejre uden at indkassere et eneste mål i deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer.