Kroatien jagter førstepladsen mod Slovakiet

Kroatien er af bookmakerne gjort til forholdsvis klare favoritter, når de har besøg af Slovakiet den kommende mandag i VM-kvalifikationen. Tre point til favoritholdet betaler 1.44 i gevinst på oddset, når de tørner sammen på Stadion Gradski Vrt. 

Kroatien går ind til kampen den kommende mandag som nummer 17 på FIFAs verdensrangliste. Det indikerer en større forskel mellem nationerne, da Slovakiet kommer med en rangering som nummer 38. Kroatien er placeret som nummer 1 i gruppen med 16 point efter 7 kampe. Slovakiet ligger på en placering som nummer 4 i stillingen med 9 point ovenpå deres 7 opgør.

Kroatien vs Slovakiet statistik og historik

Der bør være forskel i motivation mellem parterne, da Kroatien kæmper en tæt kamp med Rusland om førstepladsen. Hjemmeholdet kan næsten sikre pladsen i top to med tre point og beholder som minimum placeringen uanset udfaldet. Slovakiet kan kun teoretisk nå andenpladsen og gæsterne har ikke råd til nederlag.

Slovakiet har ikke ry for at være et målrigt hold i øjeblikket. Slovakiet fandt kun vej til netmaskerne 11 gange i deres foregående 10 kampe, hvilket giver et gennemsnit på blot 1.1 mål pr. kamp. De har dog været meget solide i defensiven med beskedne 9 indkasseret, hvilket kaster yderst respektable 0.9 pr. kamp i snit af sig. Underligt nok præsterede de kun 3 clean sheets i disse.

Nøgletal for Kroatien og Slovakiet.

  • Kroatien har vundet i de seneste 3 kampe i træk;
  • Kroatien er ubesejret i de seneste 6 kampe i træk;
  • Kroatien har vundet i de seneste 7 hjemmebane kampe i træk;
  • Kroatien er ubesejret i de seneste 12 hjemmebane kampe i træk.
  • Slovakiet ikke vundet i de seneste 5 udebane kampe i træk;
  • I 5 of 7 seneste Slovakiet kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • I 4 seneste Slovakiet kampe i træk var antal mål UNDER 3.5;
  • Slovakiet har indkasseret mål i seneste 5 af 7 kampe.

Form Kroatien vs Slovakiet

Kroatien bøjer sig ikke.

Kroatien vil være opsatte på at udvide den fine stime af resultater, som de på det seneste har fået sammensat. De går ind til kampen med tre sejre i træk. Først 1-0 mod Slovakiet, så 3-0 mod Slovenien, inden Cypern blev slået med samme cifre.

Slovakiet fortsat skidt kørende.

Det er alt eller intet for Slovakiet i øjeblikket, når man kigger tilbage på deres seneste tre kampe og desværre for dem mest “intet”. De gik tomhændede fra banen i et 0-1 nederlag mod Kroatien, hvortil de svarede igen mod Cypern i en 2-0 sejr. Den seneste kamp bød på en ny skuffelse, da de tabte 1-0 mod Rusland.

 

Kroatien v Slovakiet Indbyrdes historik

Kroatien havde mest at juble over i deres seneste duel, som de endte med at vinde 1-0 tilbage i september 2021 i VM-kvalifikationen. Kroatien møder Slovakiet med en historik, der siger 5-2-0 for deres seneste 7 kampe. Over 2.5 mål gav gevinst på oddset 3 gange i de seneste 7 kampe mellem Kroatien og Slovakiet. Begge hold var på tavlen 3 gange i deres seneste 10 møder.

Stilling i FIFA VM

Den nuværende stilling i FIFA VM viser os, hvor Kroatien og Slovakiet befinder i tabellen i forhold til hinanden inden dette opgør. Der er helt sikkert lagt op til en spændende duel om de tre point i denne runde 8 på mandag.

Topscorer i form

Hold øje med Ivan Perisic når du søger en målmager, eftersom han virker ustoppelig. Han har været på pletten 3 gange i seks kampe for Kroatien. Ivan Schranz er en af få spillere, som har stået det rette sted for Slovakiet på det seneste. De håber, at han kan føje yderligere til sæsontotalen.