Kroatien mod Belgien – Optakt, Spilfiduser, Odds

Kroatien og Belgien går i kødet på hinanden på torsdag, når de skal have afgjort deres endelige skæbne i gruppespillet ved FIFA VM. Kampen finder sted på Ahmed bin Ali Stadium.

Efter kampene i anden runde af gruppespillet er Kroatien nummer 1 med 4 point, mens Belgien har 3 point og er nummer 3. Mens hjemmeholdet Kroatien ligger nummer 12 på FIFA verdensrangliste, ankommer gæsterne Belgien til kampen den kommende torsdag som nummer 2.

Inden deres første kamp ved FIFA VM forventer bookmakerne, at Kroatien kan spille med om førstepladsen i gruppen. Det vil være en skuffelse at se dem blive slået ud i puljen.

Belgien går ind til slutrunden som storfavoritter hos bookmakerne til at både vinde deres gruppe samt nå langt ved turneringen.

Form Kroatien mod Belgien

Kroatien virker i fin form før deres kommende opgave. Deres seneste tre kampe kastede først en sejr af sig mod Saudi Arabien, der blev nedlagt 0-1. Herefter spillede de 0-0 mod Marokko, hvorpå Canada blev besejret 4-1. Kroatien var i stand til at vinde 7 af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort 2 gange. De led også 1 nederlag i denne serie.

Kroatien kommer til deres næste FIFA VM kampe med et beskedent gennemsnit på 2.6 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede 26 gange og indkasserede selv 18 mål. Det er 1.8 mål i snit pr. kamp, hvori de holdt rent bur 3 gange.

Det er alt eller intet for Belgien i øjeblikket, når man kigger tilbage på deres seneste tre kampe og desværre for dem mest “intet”. De gik tomhændede fra banen i et 1-2 nederlag mod Egypten, hvortil de svarede igen mod Canada i en 1-0 sejr. Den seneste kamp bød på en ny skuffelse, da de tabte 0-2 mod Marokko. Belgien var i stand til at vinde 5 af deres seneste 10 kampe, mens de spillede uafgjort 1 gange. De led også 4 nederlag i denne serie.

Belgien har stået for 1.7 mål i de seneste 10 kampe, og de taler tager de så med til deres udekamp den kommende torsdag. De scorede 17 mål selv, men tillod også 9 mål imod. Det kaster et gennemsnit på 0.9 af sig pr. kamp, der også bød på rent bur 4 gange.

Med fire point på kontoen for deres første to kampe i FIFA VM gruppespillet, går Kroatien efter at forblive uden nederlag i tredje runde. De går naturligvis efter at holde momentum kørende og sikre sig førstepladsen i gruppen. De står på tre point for deres første to kampe i FIFA VM turneringen i denne sæson. Belgien kan derfor stadig nære håb om at kvalificere sig til næste runde.

I betragtning af hvor meget der er på spil, og i betragtning af hvor jævnbyrdige disse to hold virker på papiret, ligner det en potentiel fuser af en kamp. Begge vil være meget forsigtige med ikke at blotte sig og krydset frister til indsats her.

Facts og finurligheder for Kroatien v Belgien.

  • Kroatien har ikke tabt 18 af 20 af deres seneste kampe
  • 10 af Kroatien’s seneste 11 kampe havde under 3.5 mål
  • Kroatien scorede i 14 af deres seneste 16 kampe
  • Kroatien vandt 5 af 6 af deres seneste kampe
  • 5 af Kroatien’s seneste 7 kampe havde under 2.5 mål
  • Belgien scorede i 58 af deres seneste 60 kampe
  • I de seneste 6 Belgien kampe, har summen af mål været under 3.5
  • Der er scoret imod Belgien i 6 af de seneste 8 kampe
  • Belgien har ikke tabt 5 af 7 af deres seneste kampe

Stilling

Kroatien mod Belgien – indbyrdes historik

På trods af en 1-0 sejr til Belgien i deres seneste møde, har de foregående 8 opgør mellem de to klubber været rimeligt jævnbyrdige. Kroatien vandt 3 kampe og Belgien vandt 3 opgør.

Begge hold scorede i 3 af de seneste 8 kampe mellem Kroatien og Belgien.

Topscorer

Da en ny FIFA VM turnering kun lige har taget sin begyndelse, er det fortsat svært at sige, hvem der profilerer sig mest på målfronten. For både Kroatien og Belgien er der dog masser af spændende spillere, og vi har oplistet nogle af de formstærke navne, der kan forventes på måltavlen.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Kroatien høstede tre point i 7 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 2 gange og led 1 nederlag i denne serie. Belgien sikrede sig 5 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 1 gange samt 4 nederlag.

Kroatien er på en fin stime af 8 kampe i træk uden nederlag.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 5 af Kroatiens seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.5 mål på vejen. Der blev scoret mere end 2.5 mål i 5 af de seneste 10 kampe, som Belgien spillede i alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.6 mål undervejs i processen.

Der blev scoret over 2.5 mål i 3 kampe af de seneste 8 kampe mellem disse to hold. Kroatien præsterede et gennemsnit på 1.15 mål, mens Belgien snittede 0.76 mål i disse. Begge hold scorede 3 gange i disse kampe.

BTTS & FIRST TO SCORE

Af deres seneste 10 kampe, var Kroatien først på tavlen 5 gange, mens gæsterne scorede kampens åbningsmål 5 gange i 10 kampe.