Kroatien mod Brasilien – Optakt, Spilfiduser, Odds

Kroatien forbereder sig på at møde Brasilien på Education City Stadium den kommende fredag i en duel i 1/4-finalen af FIFA VM.

Når de nu har arbejdet sig så langt i FIFA VM turneringen, kommer hverken Kroatien eller Brasilien til at overgive sig uden en hård fight. Det kan blive en lang aften på Education City Stadium den kommende fredag.

Kroatien går ind til kampen som nummer 12 på FIFA verdensrangliste, mens Brasilien kommer til kampen den kommende fredag som nummer 1.

Kroatien måtte endnu engang igennem en lang knockout-kamp for at sikre pladsen i kvartfinalen. Præcis som mod Danmark for fire år siden. Dengang endte det med sølvmedaljer til kroaterne, der er oppe på 10 kampe i træk uden nederlag. Ingen opgave har dog endnu været så stor som den, der venter på fredag eftermiddag.

Brasilien rullede sig for en gangs skyld ud og kørte totalt Sydkorea af klædet i en opvisning af en første halvleg. Er alle mand hos Brasilien på samme niveau mod Kroatien, kan sidstnævnte hurtigt løbe tør for kræfter efter en hård kvartfinale. Brasilien er berettiget kæmpefavoritter.

Form Kroatien mod Brasilien

Kroatien ser rigtigt solide ud for tiden efter at have gået ubesejret igennem deres seneste tre kampe. De lagde ud med at banke Canada med 4-1 før de lod sig nøje med det ene point i en 0-0 kamp mod Belgien. Deres seneste opgave indbragte endnu engang uafgjort, da de spillede 1-1 mod Japan. Kroatien vandt 7 af deres foregående 10 kampe og spillede 3 gange uafgjort i en stime, der ikke kastede ét eneste nederlag af sig.

Kroatien har før opgøret den kommende fredag et anstændigt gennemsnit på 2.7 mål i deres seneste 8 kampe. De scorede acceptable 27 mål samtidig med, at de indkasserede 17 mål. Det kaster et gennemsnit på 1.7 af sig pr. kamp, hvori de formåede at holde rent bur 3 gange.

Brasilien har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Schweiz med 1-0. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 1-0 mod Cameroun. De var dog tilbage på sejrs-kurs i den seneste opgave, der blev vundet 4-1 over Sydkorea. Brasilien har været rimeligt skræmmende med 9 sejre i deres seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. Det blev også til uafgjort i 0 kampe, mens 1 kastede nederlag af sig.

Før deres næste FIFA VM kamp, er Brasilien i enestående målform. I deres seneste 10 kampe bankede de i gennemsnit 1.5 i netmaskerne. En yderst respektabel total på 15 mål, mens de samtidig indkasserede 8 mål. Det sidste giver et snit på 0.8 mål imod pr. kamp, hvori de holdt rent bur 5 gange.

Opgiv aldrig håbet, siger de, og eftersom de slap igennem deres gruppe som vindere, er der masser af selvtillid hos Kroatien. De er ikke desto mindre store outsidere til at se næste runde, og det bedste de kan gøre er måske, at læne sig tilbage og se, hvad Brasilien har tænkt sig af træk.

Såvel Kroatien som Brasilien har spillet en del målfattige kampe i den senere tid. Når de så oveni købet tørner sammen, skal vi næppe forvente målregn over Education City Stadium i den kommende runde.

Facts og finurligheder for Kroatien v Brasilien.

  • Kroatien har ikke tabt 21 af 23 af deres seneste kampe
  • Kroatien vandt 7 af 9 af deres seneste kampe
  • Kroatien scorede i 8 af deres seneste 10 kampe
  • Brasilien har ikke tabt 31 af 33 af deres seneste kampe
  • Brasilien vandt 10 af 11 af deres seneste kampe
  • Brasilien scorede i 13 af deres seneste 15 kampe
  • 5 af Brasilien’s seneste 7 kampe havde under 3.5 mål
  • 3 af Brasilien’s seneste 4 kampe havde under 2.5 mål

Kroatien mod Brasilien – indbyrdes historik

Kroatien går til kampen mod Brasilien med en 0-1-3 statistik for deres seneste 4 møder. Det giver en sejrs-rate på 0%, hvilket måske er værd at have i baghovedet, inden man sætter sine væddemål.

Begge hold scorede i 2 af de seneste 4 kampe mellem Kroatien og Brasilien.

Topscorer

Ivan Perisic har været den bedste målskytte i FIFA VM for hjemmeholdet med 3 mål på det seneste. Kroatien satser på ham til at skinne igennem igen i deres kommende kamp. Brasilien kigger til gengæld mod Richarlison i håb om, at han kan udvide totalen på 3 mål i hans seneste kampe i FIFA VM.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Kroatien høstede tre point i 7 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 3 gange og led 0 nederlag i denne serie. Brasilien sikrede sig 9 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 0 gange samt 1 nederlag.

Kroatien er på en fin stime af 10 kampe i træk uden nederlag.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 4 af Kroatiens sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 1.7 mål i gennemsnit i denne stime. Der var gevinst på over 2.5 mål i 6 af gæsternes foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 2.9 mål i disse kampe.

Der blev scoret over 2.5 mål i 1 kamp af de seneste 4 kampe mellem disse to hold. Kroatien præsterede et gennemsnit på 0.5 mål, mens Brasilien snittede 1.75 mål i disse. Begge hold scorede 2 gange i disse kampe.

BTTS & FIRST TO SCORE

Brasilien har virkelig været klar fra første fløjt og scorede kampens første mål ikke færre end 9 gange i deres seneste 10 kampe. Værterne fra Kroatien scorede det første mål i 5 af de seneste 10 kampe.