Kroatien mod Canada – Optakt, Spilfiduser, Odds

Opgøret mellem Kroatien og Canada fløjtes op på søndag på Khalifa International Stadium. Det er en af kampene i anden runde af FIFA VM turneringen.

Efter den første runde af kampe i gruppespillet er Kroatien nummer 2 med 1 point, mens Canada har 0 point og er nummer 4. Før kampen sparkes i gang FIFA VM ligger Kroatien nummer 12 på verdensranglisten hos FIFA. Canada befinder sig til gengæld på en placering som nummer 41.

Inden deres første kamp ved FIFA VM forventer bookmakerne, at Kroatien kan spille med om førstepladsen i gruppen. Det vil være en skuffelse at se dem blive slået ud i puljen.

Canada regnes som enorme favoritter til at slutte sidst i gruppen, men de kommer med al den entusiasme en slutrunde altid tager med sig. De har intet at tabe og kan vise sig farlige for alle.

Form Kroatien mod Canada

Kroatien er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. De sejrede med henholdsvis 1-3 og 0-1 over Østrig samt Saudi Arabien. Serien blev dog bremset mod Marokko i sidste kamp, hvor det sluttede uafgjort 0-0. Kroatien var i stand til at vinde 6 af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort 3 gange. De led også 1 nederlag i denne serie.

Kroatien kommer til deres næste FIFA VM kampe med et beskedent gennemsnit på 2.6 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede 26 gange og indkasserede selv 17 mål. Det er 1.7 mål i snit pr. kamp, hvori de holdt rent bur 4 gange.

Canada har været frem og tilbage i deres sidste tre kampe og desværre lidt mere tilbage end frem. Mod Uruguay tabte de 2-0, hvorefter de vandt 1-2 over Japan. De var tilbage i rendestenen med et 1-0 nederlag mod Belgien. Canada vandt beskedne 4sejre i deres seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. De delte point med gæsterne 1gange, mens de tabte 5kampe.

Canada er i øjeblikket anstændige målscorere med 0 kasser i deres seneste 4 kampe eller 0 mål i gennemsnit. Deres modstandere stod i samme periode for 6 mål, mens Canada præsterede 0 “clean sheets”. De indkasserede i snit 1.5 mål pr. kamp.

Kroatien kom igennem første runde med et point oven på en målløs kamp mod Marokko. De havde sandsynligvis sat næsen op efter mere i deres FIFA VM premiere-kamp, men det var trods alt bedre end at åbne med nederlag. Canada måtte lægge ryg til et knebent åbningsnederlag i FIFA VM, da de gik ned med 1-0 mod Belgien. Det kunne ligne en rigtig hård turnering, hvis de ikke får svaret igen med det samme.

Facts og finurligheder for Kroatien v Canada.

  • Kroatien har ikke tabt 17 af 19 af deres seneste kampe
  • Kroatien scorede i 17 af deres seneste 19 kampe
  • 9 af Kroatien’s seneste 10 kampe havde under 3.5 mål
  • Kroatien vandt deres seneste 5 kampe
  • Kroatien var i vandt 4 af deres seneste 5 kampe involveret i kampe med færre end 2.5 mål
  • 4 af Canada’s seneste 5 kampe havde under 3.5 mål
  • Canada scorede i 5 af deres seneste 6 kampe
  • Der er scoret imod Canada i de seneste 3 kampe
  • Canada har ikke tabt 3 af 4 af deres seneste kampe

Stilling

Kroatien mod Canada – indbyrdes historik

Topscorer

Da en ny FIFA VM turnering kun lige har taget sin begyndelse, er det fortsat svært at sige, hvem der profilerer sig mest på målfronten. For både Kroatien og Canada er der dog masser af spændende spillere, og vi har oplistet nogle af de formstærke navne, der kan forventes på måltavlen.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Kroatien høstede tre point i 6 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 3 gange og led 1 nederlag i denne serie. Canada sikrede sig 4 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 1 gange samt 5 nederlag.

Kroatien tabte ingen af deres foregående 7 kampe.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 4 af Kroatiens seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.2 mål på vejen. Der blev scoret mere end 2.5 mål i 5 af de seneste 10 kampe, som Canada spillede i alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.5 mål undervejs i processen.

BTTS & FIRST TO SCORE

Kroatien scorede kampens første mål i 6 af deres foregående 10 kampe. Canada scorede kampens første kasse i 4 af deres foregående 10 kampe.

Canada var først med en kasse i bare 4 af deres foregående 10 kampe. Kroatien satte den første scoring ind i 6 af deres seneste 10 kampe.