Kroatien mod Danmark – Optakt, Spilfiduser, Odds

Kroatien træder ind på Stadion Maksimir til deres næstsidste kampe i gruppespillet i UEFA Nations League. De skal op imod Danmark på torsdag, hvor begge er på udkig efter at slutte stærkt af.

I det seneste opgør mellem disse to løb Kroatien med de tre point i en 0-1 kamp, og mon ikke vi roligt kan regne med, at de planlægger noget lignende den kommende torsdag.

Det har været en god turnering indtil nu for Kroatien, som har samlet 7 point sammen til kontoen. Dermed lever chancen for at se semifinalen stadig i UEFA Nations League, men pointtab her kan vise sig kostbart.

Semifinalen lurer i horisonten for gæsterne, som ankommer hertil på udkig efter tre yderligere point til deres total på torsdag. De gik igennem de første fire runder uden nederlag og med 9 point, hvilket er nok til førstepladsen for Danmark inden næstsidste runde.

Form Kroatien mod Danmark

Kroatien ser rigtigt solide ud for tiden efter at have gået ubesejret igennem deres seneste tre kampe. De spillede først 1-1 mod Frankrig. Herefter var de oppe imod Danmark i en kamp, der sluttede 0-1. Den seneste opgave kastede tre point af sig mod Frankrig, som blev nedlagt med 0-1. Kroatien opnåede to hjemmesejre i deres foregående seks ligakampe på hjemmebane. De spillede uafgjort 3 gange og led 1 nederlag, mens de scorede7 og lukkede 8 mål ind.

Danmark har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Østrig med 1-2. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 0-1 mod Kroatien. De var dog tilbage på sejrs-kurs i den seneste opgave, der blev vundet 2-0 over Østrig. Danmark præsterede flotte fire sejre i deres seks udekampe i UEFA Nations League, der også gav dem 0 uafgjorte og 2 nederlag. De smækkede 11 mål i kassen, mens de indkasserede 8.

Vores tip

Facts og finurligheder for Kroatien v Danmark.

  • Kroatien scorede i 33 af deres seneste 35 hjemmekampe
  • Kroatien har ikke tabt 14 af 16 af deres seneste kampe
  • Kroatien scorede i 14 af deres seneste 16 kampe
  • Kroatien har ikke tabt 11 af 13 af deres seneste hjemmekampe
  • Der er scoret imod Kroatien i 9 af de seneste 11 hjemmekampe
  • Danmark scorede i 20 af deres seneste 22 udekampe
  • Danmark scorede i 16 af deres seneste 18 kampe
  • I de seneste 3 udekampe i træk Danmark har spillet, har begge hold scoret
  • Danmark vandt 4 af 5 af deres seneste kampe
  • Der er scoret imod Danmark i de seneste 4 udekampe

Kroatien vs Danmark – Seneste nyt

I skrivende stund skulle der kun være to spillere, som ikke er til rådighed for Kroatien, når de skal i aktion mod Danmark.

Martin Erlic og Dejan Lovren er alle ude af truppen, som Kroatien tager imod Danmark med på Stadion Maksimir.

Danmark ser ud til at skulle se bort fra 5 spillere til truppen, som den kommende torsdag møder Kroatien.

Det er navne som Jesper Lindstrøm, Robert Skov, Andreas Cornelius, Rasmus Nissen og Daniel Wass, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til Stadion Maksimir.

Kroatien mod Danmark – indbyrdes historik

I det seneste opgør mellem disse to løb Kroatien med de tre point i en 0-1 kamp, og mon ikke vi roligt kan regne med, at de planlægger noget lignende på torsdag.

Spilfiduser for kampen

Kigger man mulighederne for en målscorer igennem, bør man overveje at stoppe ved Mateo Kovacic, der viser god form for Kroatien. Han fandt vej til netmaskerne 2 gange i hans seneste kampe i UEFA Nations League. Dén total øger han gerne mod Danmark.

Gæsterne krydser fingre for Christian Eriksen til at score igen efter 2 UEFA Nations League mål i deres seneste kampe i denne turnering.

Kroatien har ikke været alt for gode til at holde rent bur på Stadion Maksimir, da de kun noterede sig 0 sejre til nul i deres seneste 10 hjemmekampe.

Der blev scoret over 2.5 mål i 1 kamp af de seneste 3 kampe mellem disse to hold. Kroatien præsterede et gennemsnit på 1.33 mål, mens Danmark snittede 0.66 mål i disse. Begge hold scorede 2 gange i disse kampe. Der blev scoret over 2.5 mål i 5 af Kroatiens sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 1.9 mål i gennemsnit i denne stime. Der var gevinst på over 2.5 mål i 6 af gæsternes foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 1.9 mål i disse kampe.